Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Őszi napsütés – Kutyás sportokra fel!

2018. szeptember 06.

Őszi napsütés – Kutyás sportokra fel!

Az ősz tökéletes ahhoz, hogy minél többféle sportot kipróbáljunk a szabadban. A mozgás az eb és gazdája számára is elengedhetetlen egészségügyi szempontból, ezért ideje félretenni a kifogásokat, és rendszeresen kimozdulni. A kánikula végre nem akadály!

  1. Túrázás

A nyári forróságban túrázni a kutyának és az embernek is kihívást jelent, ám ősszel mikor lehűl a levegő, kellemes sétát lehet tenni az erdőkben, a hegyekben vagy akár a tavak körül is. Megfelelő felszerelés nélkül viszont soha ne induljunk el. Legyen nálunk kényelmes hám vagy nyakörv, póráz, fényvédő, kutyapiszok-szedő zacskó és persze mindenkinek elegendő friss ivóvíz.

DogsCreek palack Rocky tároló 2x355ml

DogsCreek utazótál Mountain kék 1600ml

  1. Futás

Futni leginkább a nagyobb testű, hosszabb lábú kutyusokkal javasolt. Eleinte csak rövidebb távokat tegyünk meg, és csak fokozatosan haladjunk messzebb. Figyeljünk arra, hogy komolyabb erőfeszítés nélkül mennyi ideig tudja tartani a tempót bundás pajtásunk. Ha kedvencünk idősödni kezd, akkor vegyük észre már az első jeleit annak, hogy már nem bír annyit, mint korábban, és alkalmazkodjunk hozzá. A rendszeres folyadékpótlás ilyenkor is elengedhetetlen.

  1. Kerékpározás

Ha kutyánk aktív, közepes- vagy nagytermetű és legalább 1,5-2 éves, de még nem idős, akkor kerékpározni is elindulhatunk vele. Fontos, hogy az eb végig jól érezze magát velünk, ezért mikor sebességet választunk, tartsuk szem előtt háziállatunk képességeit. Eleinte szükség lehet gyakorlásra, ezért az 5-10 perces, lassabb tekeréstől fokozatosan jussunk el a hosszabbak és gyorsabbak felé. Csak akkor vállaljuk be a biciklizést kedvencünkkel, ha az alapvető vezényszavakat már jól ismeri és megbízhatóan teljesíti. Alapvetően fontos, hogy szükség esetén biztosan meg tudjuk állítani és ránt el minket, ha például meglát egy arra járó macskát.

  1. Frizbizés

A frizbizés remek móka a parkban, egy erdő széli tisztáson vagy akár az udvaron is. A megfelelő játékszer kiválasztása után már csak annyi a dolgunk, hogy megtanítsuk kutyusunkat a játék lényegére: mi elhajítjuk a frizbit, ő elkapja, és visszahozza nekünk. De akár egy barátunk is beszállhat, és dobálhatjuk egymásnak is a korongot, csak ügyeljünk arra, hogy a kettőnk között futkosó bundás pajtásunknak is legyen sikerélménye, vagyis néha hagyjuk, hogy ő szerezze meg a repülő tárgyat.

DogsCreek kutyajáték Fly frizbi narancssárga 23cm

  1. Vadászat a levelek között

Nem kifejezetten sport, de izgalmas, aktivitásra ösztönző kikapcsolódás a kertben vagy a parkban felhalmozott, száraz levelekből álló kupacokba labdákat vagy egyéb játékszereket rejteni, és megkerestetni őket az ebbel. Sikeres játékra bukkanás után ne feledkezzünk el a jutalmazásról. Ha nem a saját udvarunkban van a levélkupac, vagyis nem ismerjük pontosan az összetételét, akkor még mielőtt eldugnánk benne valamit, győződjünk meg arról, hogy nem tartalmaz az állatra veszélyes szúrós botokat, törmelékeket, például üvegdarabokat, vagy egyéb éles, valamint mérgező dolgokat.

Bármilyen tevékenységet is végezzünk a szabadban, miután hazaértünk, alaposan vizsgáljuk át négylábúnk bundáját esetleges sérülések vagy kullancsok után kutatva, szükség esetén pedig keressük fel az állatorvost a fertőzések elkerülése érdekében. Ma már egyébként nagyon sokféle kullancs elleni készítmény közül válogathatunk, érdemes szakember segítségével kiválasztani az eb számára a legjobbat, és folyamatos védelmet biztosítani az állatnak.

 

Forrás: barkpost.com, hillspet.com, 8in1.eu