Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Őszi séták: mire ügyeljünk?

2017. szeptember 29.

Őszi séták: mire ügyeljünk?

Az ősz beköszöntével az idő egyre hűvösebb lesz, a nappalok lerövidülnek, a levelek lehullanak. Az őszi táj pedig amellett, hogy sokszor igazán csodálatos látványt nyújt, veszélyeket is magában rejt. Mint minden évszakban, ilyenkor is tudnunk kell, hogy melyek azok a helyzetek, amikre különösen fel kell készülnünk, ha sétálni indulunk kutyusunkkal.

Az egyik legfontosabb, hogy ellenőrizzük négylábúnk felszerelését. A hosszú nyári séták, a vizes kalandok, és a heves játékok során előfordulhat, hogy megsérült az eb nyakörve, a hámja, vagy a póráza. Alaposan nézzünk át minden kiegészítőt, és ha roncsolódott a textil vagy a bőr, érdemes új terméket vásárolnunk helyette, mert a következő séta során bizony elszakadhat. Próbáljuk ki a csatokat is, és győződjünk meg arról, hogy a kapcsok nem gyengültek el és megfelelően zárnak. Csak biztonságos felszereléssel induljunk útnak.

A száraz falevelek alatt gyakran kellemetlen meglepetésekre bukkanhatunk. Ilyenek például a gombák, amiket ajánlott teljesen elkerülnünk. Mivel sok esetben nagyon nehéz megkülönböztetni a mérgező fajokat az ehetőktől, ezért ha azt vesszük észre, hogy megkóstolta valamelyiket kedvencünk, akkor fényképezzük le az adott területen található gombákat, és azonnal forduljunk állatorvoshoz.

Hasonlóan veszélyesek lehetnek a gesztenyék, és a különböző növények hagymái, ezért mindig nagyon figyeljünk oda, hogy mit szeretne a szájába venni a kutya.

Ősszel sokan komoly rágcsálóirtásba kezdenek, ezért amennyire lehet, tartsunk távolságot a lakóépületektől és mások udvarától is. A kirakott patkánymérgek akár végzetesek is lehetnek négylábú barátaink számára, ha nem kapnak időben megfelelő kezelést. Ha otthon is szükség van az egerek távoltartására, próbálkozzunk inkább ultrahangos készülékekkel.

Mivel hamarabb lemegy a Nap, a késő délutáni séta valószínűleg már sötétben történik, ezért javasolt a fényvisszaverő nyakörvek és a pórázok használata, de nagyon jó választás a fényvisszaverő mellény is.

http://www.fressnapf.hu/anione-lathatosagi-melleny-kutyaknak-l/

http://www.fressnapf.hu/more-for-dogs-nyakorv-allround-neopren-kek-xxl62-cm/

Ezek a kiegészítők segítenek abban, hogy az autósok, a motorosok és a kerékpárosok időben észrevegyék bundás barátunkat az úton. A folyamatos láthatóság érdekében ledes bilétát és zseblámpát is magunkkal vihetünk. Érdemes lehet saját ruházatunkat is fényvisszaverő karkötőkkel kiegészíteni.

A rövid szőrű, kistermetű kutyusok késő este és kora reggel bizony fázhatnak is odakint, így az ő esetükben szükség lehet kutyaruhára is. Olyan ruhadarabot válasszunk, amely tökéletesen illik az állat testére, ne legyen túl szűk és kényelmetlen, de túl bő sem, mert az zavarhatja a kutyát járásban. Ha lehetséges a vásárláskor vigyük magunkkal kedvencünket és nyugodtan kérjük az eladó segítségét is.

Fontos megjegyeznünk, hogy a hidegebb napok még nem jelentik azt, hogy nem kell tartanunk a bolháktól és a kullancsoktól. Ősszel is érdemes a már jól bevált, megbízható terméket használnunk az élősködők ellen. Ha még nincs benne tapasztalatunk, a legjobb, ha a választás előtt egyeztetünk az állatorvosunkkal.

Ahogy az emberek, úgy a négylábúak esetében is előjöhet valamilyen őszi allergia, melynek tünete kutyáknál leggyakrabban vakaródzás és különböző bőrelváltozások megjelenése, de előfordulhat orrfolyás, tüsszögés, kötőhártya gyulladás is.  Ilyen esetben szintén orvosi segítséget javasolt kérnünk, mert ezek a tünetek bizony kedvenceink számára is nagyon kellemetlenek és számos módja van annak, hogy kezeljük ezeket.

 

Forrás: dogster.com, dogtipper.com