Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Őszköszöntő kerti kalandok

2016. szeptember 02.

Őszköszöntő kerti kalandok

Bár vége a nyárnak, nem szabad szomorkodnunk, hiszen az ősz is megannyi élményt és meglepetést tartogathat számunkra. Igaz, hogy a nappalok rövidülnek, de a hőmérséklet sokkal inkább kedvezőbb, hogy akár a déli órákban is kint tartózkodjunk kutyusunkkal. A kert pedig még izgalmasabbá válik, hiszen új színek és illatok jelennek meg.

A kutyusok és az emberek számára is fontos a rendszeres mozgás, ezért igyekezzünk minél több időt kint tölteni az udvaron kedvencünkkel. Az elszáradt és lehullott falevelek, valamint az abból összegereblyézett kupacok kellemes szórakozást tudnak nyújtani a kutyáknak és a cicáknak egyaránt. Ha nem okoz gondot, hogy újra és újra összeszedjük egy kupacba a faleveleket, akkor hagyjuk, hogy kedvencünk átszaladjon rajta és hancúrozzon benne.

Az ősszel lepotyogott almák ideiglenes játékszerként is funkcionálhatnak labda helyett, de vigyázzunk, hogy ne fogyassza el őket az eb, mert csak maga a gyümölcshús az, amely nem mérgező számára. Néhány kör után érdemes elővenni inkább egy valódi labdát vagy bármilyen más játékot, amit el tudunk dobni az állatnak, hogy visszahozza.

Az új illatok között nagyobb a kihívás, így ősszel is próbára tehetjük bundás barátunk szaglását. Rejtsük el a kutya kedvenc játékait vagy néhány jutalomfalatot a kertben, például a falevelek vagy a bokor alá, és biztassuk arra, hogy keresse meg őket. Ha megtalálta az elrejtett dolgokat az eb, mindenképp dicsérjük meg, hogy tudja, jó munkát végzett.

Egyes kutyusok kifejezetten kedvelik az akadálypályákat, így akár azt is építhetünk az udvaron. Nem is kell hozzá sok mindent beszereznünk. A szlalomhoz elegendő néhány kisebb botot leszúrnunk a földbe, a mérleghintához pedig nem kell más, mint pár darab tégla és egy léc, ami elég széles ahhoz, hogy átsétálhasson rajta az eb. Ugróakadályt szintén készíthetünk téglából és deszkából, de akár egy hosszabb faág is megfelelő lehet, sőt, ideiglenesen még a gereblye is. Arra azonban fokozottan figyeljünk, hogy az általunk összeállított játékok, akadályok ne legyenek balesetveszélyesek, hiszen egy rossz mozdulat akár a kutyus életébe is kerülhet, és mi is komoly sérüléseket szerezhetünk.

Ezek a közös játékok nem csak a kutya képességeit fejlesztik, hanem a gazdi és kedvence közötti kapcsolatot is megerősödik, ezért törekedjünk arra, hogy minden nap jusson idő egy kis mókára az udvaron.

Egyedül csak akkor hagyjuk háziállatunkat a kertben, ha biztosak vagyunk abban, hogy nem történhet vele baj, ugyanis ilyenkor is leselkedhetnek rá odakint veszélyek.

Az esős, hűvös napok például kedveznek a gombáknak, így mindig vizsgáljuk át az udvart, mielőtt kiengedjük kedvencünket, ugyanis ha megrágcsálnak egy mérgező példányt, annak komoly egészségügyi következményei lehetnek. Ügyeljünk arra is, hogy a komposzt és egyéb mérgek, esetleg más veszélyes növények se legyenek az eb számára elérhető helyen. A kerti szerszámokat is mindíg rakjuk rendbe és zárjuk el.

Sajnos a kullancsok és bolhák sem tűnnek el rögtön, ahogy elkezd lehűlni a levegő, ezért minden egyes kint lét után ajánlott átvizsgálnunk az kutyus bundáját. Amennyiben kullancsra bukkanunk, akkor forduljunk állatorvoshoz vagy szerezzünk be egy speciális eszközt, amellyel mi magunk is könnyedén eltávolíthatjuk a vérszívót.

Ha figyelmesen elhárítjuk ezeket a veszélyeket, akkor sok-sok izgalmas és vidám órát tölthet el háziállatunk az őszi kertben.

Forrás: barkpost.com, active.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem