EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Otthoni vakáció: irány a kert!

2016. június 09.

Otthoni vakáció: irány a kert!

Négylábú barátaink számára a legstresszmentesebb vakációt a saját udvarunkban eltöltött közös órák jelentik. Többféle játékkal is érdemes készülnünk, hogy kedvenceink végig jól érezzék magukat, és végül kellemesen elfáradjanak. Emellett pedig fontos az is, hogy kertünk kutya-, illetve cicabiztos legyen, nehogy rosszul végződjön a kikapcsolódás.

A biztonságos kerti vakációzás érdekében figyelembe kell vennünk, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek odakint állatainkra, vagy éppen miben tudnak ők kárt tenni. Egyes virágok és hagymáik esetében a kártékonyság kölcsönös lehet. Ha nem szeretnénk, hogy kutyusunk vagy cicánk a virágágyáson süttesse a hasát vagy megrágcsálja növényeinket, érdemes elkeríteni a tiltott területet. Mivel bizonyos növények mérgezőek, így ezzel nem csak virágoskertünket, hanem kedvenceinket is megóvjuk. A legjobb viszont, ha egyáltalán nem tartunk olyan növényt, amelynek lenyelése komoly problémákat okozhat. Továbbá ügyeljünk arra is, hogy ne juthasson hozzá cicánk vagy kutyánk semmilyen rovar-, csiga- vagy patkányirtó szerhez, ugyanis a bennük lévő méreganyagok a nagyobb méretű állatokra is veszélyt jelenthetnek. A kerti szerszámokat se felejtsük el biztonságos helyre elrakni.

Egy-két labda az udvaron mindenképp jó választás. Amíg kutyánk vissza is hozza nekünk, így könnyen eldobhatjuk neki újra és újra, addig a cicánk valószínűleg csak pofozgatni fogja, de vadászösztönét már ezzel is feléleszthetjük. A „Hozd vissza!”-játék egyéb, kutyára veszélytelen eszközzel is tökéletesen kivitelezhető, minitigrisünknek pedig érdemes a bot végére kötnünk egy tollat vagy egy sokkal kisebb labdát, hogy azt kergethesse, miközben húzzuk előtte.

A frizbi a szabadtéri játékok esetében örök kedvenc. Ebben a játékban valószínűleg nem fog érdemben részt venni a macska, viszont az ebbel több ember is játszhatja. Dobhatjuk a frizbit közvetlenül a kutyának is, de még izgalmasabb a játék, ha egymásnak dobáljuk, és kutyusunknak pedig meg kell próbálnia elkapni. Mindig olyan játékszert válasszunk, amely biztosan nem sérti meg az állat száját a rágás közben.

AniOne kutyajáték frizbi sárga 18cm

 

A háziállat szaglásának fejlesztésében is segíthet, ha mielőtt kimegyünk kedvencünkkel játszani, elrejtünk pár finom falatot a kertben, amiket kiérve meg kell keresnie. A jutalomfalat mellett használjunk dicsérő szavakat is, és igyekezzünk megtanítani a „Keresd!”-vezényszót. Ha kutyánk vagy cicánk lustább a kelleténél, és nem szeret szaladgálni, beszerezhetünk egy jutalomfalattal tölthető játékszert is. Bár ilyenkor többnyire szem előtt vannak a finom falatok, azért így is meg kell küzdenie értük az állatnak.

AniOne snacktartó jutalomfalathoz 15x10cm

 

Meleg idő esetén egy kinti medence amellett, hogy kellemesen hűsít, vidám pillanatokat tud okozni. Bár a minitigrisek általában nem szeretik a nedves élményeket, a vízcseppekkel még ők is szívesen játszanak.

Ha kutyánk már ismeri az alapvető vezényszavakat, akár akadálypályát is készíthetünk az udvaron, amelynél aztán lépésről lépésre megtaníthatjuk a feladatokat. A közös mozgás a gazdi és háziállata egészségére nézve is pozitívan hat, ráadásul a közöttük lévő kapcsolat is folyamatosan erősödik az együtt eltöltött idő alatt. Mindig tartsuk szem előtt a biztonságot, kutyusunk és saját magunk érdekében is.

Amennyiben az eb vagy a bársonytalpú elfárad vagy túlságosan melege lesz, hagyjuk hűsölni, pihenni. Friss, hideg ivóvíz mindig legyen számukra elérhető helyen.

A kinti játék után mindig érdemes átnézni állataink bundáját, mert előfordulhat, hogy összeszedtek néhány kullancsot, esetleg megsérültek a móka közben. Ha így van, akkor célszerű elvinni őket állatorvoshoz, mert egy kis sebből is lehet komolyabb baj.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem