Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Pár hete border collie keverék kutyám bal oldalán seb keletkezett.
Mivel kezelhetném itthon?
Kamillatea gyógyítaná? Betadin?
Aggódom, hogy a meleg időjárással megjelennek a legyek, ezzel plusz veszélyforrást teremtve a lassan gyógyuló sebnek, és esetleg beköphetik, vagy elfertőződhet – még jobban esetleg – , mit tegyek?
Tenyér méretű a horzsolás, alig van ezen a helyen pár szál szőr..

2016.05.08

Állatorvos

A helyes sebkezelés a következő (egy nem fertőzött, felületes, kis méretű seb esetén ): Az állatra védőgallért kell tenni, hogy ne tudja nyalni, piszkálni a sebet. Körbe le kell borotválni, vagy nullás géppel levágni a szőrt, majd naponta 2-szer 3-szor szörpszerűen hígított betadinnal átmosni. Ha megszáradt a betadinozás után valami hámosítóval lehet kenni. De ha több hete rajta van már az a seb, lehet valami más probléma is a kutyusnál, ezért mindenképpen azt javaslom, hogy VIGYE EL ÁLLATORVOSHOZ, aki megfelelően ellátja, felír antibiotikumot, ha szükséges és feltárja  a lehetséges lappangó nehezítő körülményeket is.

Üdv

Vissza a kérdésekhez