Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Pihe-puha egészséges bunda a cél – milyen eledelt adjunk?

2017. június 16.

Pihe-puha egészséges bunda a cél – milyen eledelt adjunk?

Kedvencünk megfelelő ápolásához jó minőségű sampont és a szőrtípusának megfelelő kefét is kell választanunk, de ahhoz, hogy ápolt fényes bundája legyen, a legeslegfontosabb mégis a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ha a kutya szőrzete élettelen, száraz, és/vagy túlságosan hullik, akkor vagy hiányosan tápláljuk, vagy valamilyen betegsége van, ami kivizsgálásra szorul.

Kedvencünk megfelelő ápolásához jó minőségű sampont és a szőrtípusának megfelelő kefét is kell választanunk, de ahhoz, hogy ápolt fényes bundája legyen, a legeslegfontosabb mégis a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ha a kutya szőrzete élettelen, száraz, és/vagy túlságosan hullik, akkor vagy hiányosan tápláljuk, vagy valamilyen betegsége van, ami kivizsgálásra szorul.

A feltűnően olcsó állateledelek kevés valóban hasznosítható tápanyagot tartalmaznak, hiányoznak, vagy jelentéktelen mennyiségben találhatóak meg bennük az alapvetően fontos zsírsavak, aminosavak, vitaminok és nyomelemek. A hiányos étrend hosszútávon a kutya megbetegedéséhez vezet, és sokkal többet kell majd gyógyszeres kezelésekre költenünk, mint amennyit előtte megspóroltunk az olcsó tápokon.

Ahhoz, hogy négylábúnk egészséges maradjon, a jó minőségű, korának, méretének és egészségi állapotának megfelelő száraz- és nedves eledelek között kell válogatnunk. Nézzük meg az összetevőket, különös tekintettel a fehérjékre (és azok forrásaira-legyen állati eredetű), a zsírsavakra, az ásványi anyagokra és a vitaminokra. Igyekezzünk olyan terméket vásárolni, amely nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat. Legjobb, ha kikérjük állatorvosunk véleményét, hogy a mi kedvencünk számára melyik tápot, vagy tápokat ajánlja leginkább, hiszen ezt sok szempont alapján kell eldönteni.

A fényes, ápolt bunda kialakulásában többek között az omega-3, omega-6 zsírsavak megfelelő arányban történő fogyasztásának is szerepe van. Ezek megtalálhatóak például különböző növényi olajokban és a halolajban is. Számos jó minőségű táplálékiegészítő létezik kutyák számára, amelyek optimális arányban tartalmazzák többek között ezeket a nagyon fontos zsírsavakat is. A jóminőségű tápok összetevőiként is szerepelnek. Állatorvosunk segít eldönteni, hogy a kutyánknak a szokásos táp mellé szükséges-e ilyen jellegű táplálékkiegészítőt adni.

Az omega-3, omega-6 zsírsavakat tartalmazó készítmények többek között bőrbetegségek, ízületi gyulladások, daganatos megbetegedések esetén is rendkívül hasznosak. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, ezért allergiás bőrgyulladások esetében is a terápia részét képezi az esszenciális zsírsavakat tartalmazó készítmények alkalmazása. Az egészséges bőr és szőr megóvása érdekében érdemes belecsempésznünk kedvencünk étrendjébe halhúst, például tonhalat, szardíniát vagy lazacot, hiszen ezek természetes forrásai ezeknek a zsírsavaknak.

Ha nincsen komolyabb betegség a háttérben, de a kutyának mégis fénytelenebb a szőre, például fűtési szezonban, vagy vedlések idején, akkor is érdemes kúraszerűen  adagolni az esszenciális zsírsavakat tartalmazó készítményeket. Folyamatos alkalmazás mellett körülbelül hat hét után lesz majd szemmel látható a javulás, vagyis ne várjunk gyors változást.

PetBalance lazacolaj kutyák számára 250ml

 

A prémium minőségű, kereskedelemben kapható eledelekből széles kínálat áll a rendelkezésünkre, közülük például a Real Nature termékek azok, amelyek tartalmaznak minden olyan hasznos összetevőt, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy kedvencünk egészséges és boldog legyen. A Real Nature Wilderness szárazeledel 100%-ban természetes, vagyis nincs benne mesterséges ízfokozó, tartósítószer és színezék sem.

Real Nature Wilderness kutya szárazeledel mini kacsa, lazac, garnéla 1kg

Akár jutalomfalatokkal is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy kedvencünk bundája egészséges legyen. A MultiFit It’s me hair&skin kutyasnack lazacos ízben, valamint a MultiFit Stick+szőr és bőr védelem kutyáknak kiegészítő állateledel kifejezetten ezért készült. Nem csak nagyon ízletesek, de még a szőrszálakat is táplálják és megerősítik. Ezeknek a jutalomfalatoknak inkább a megelőzésben lehet szerepük.

MultiFit It’s me hair&skin kutyasnack lazac 95g

http://www.fressnapf.hu/multifit-stickszor-es-bor-vedelem-kutyaknak-7db175g-3/

 

Forrás: pets.webmd.com