Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Pihe-puha kutyaszoba

2014. november 06.

Pihe-puha kutyaszoba

A téli hónapokban ugató barátaink jóval több időt töltenek alvással, mint nyáron. Nem mindegy, hogy a napi szunyókálást milyen körülmények között végzik, ahogy az sem elhanyagolható, hogy hol tudnak megszárítkozni az esős, havas játék után.

Minden kutya egy saját kuckóról álmodik. A legtöbb gazdi már az állat érkezése előtt gondoskodik megfelelő fekhelyről, ám azt kevesen gondolják át, hogy a megvásárolt kutyaágy vagy kosár minden időjárási körülménynek megfelel-e.

A lakásban tartott vagy télre beköltöztetett kutyusoknál ez kevésbé fontos, bár nekik is jobb, ha télen nem a padló közelségében, hanem egy alaposan kibélelt, huzattól védett, puha fekhelyen pihennek.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyabujo-mogyoro-szinu/

Béleléshez használhatunk melegítő hatású textileket, például termovelúrt, gyapjút vagy műszőrmét. Ha az alvóhely megvan, foglalkozhatunk az állat biztonságos életterének kialakításával. A szoba, lakás berendezési- és dekorációs tárgyait kedvencünk beköltözése előtt optimalizálnunk kell, legyen szó akár kölyökkutyusról, akár felnőttről. A kényelem mellett ilyenkor törekedjünk a praktikus kialakításra is.

Jó, ha a fekhelyen kívül egy nagyobb szőnyeget is elhelyezünk a kutya által kedvelt helyiség(ek)ben, hogy akkor se kelljen a hideg járólapon vagy parkettán feküdnie, ha szeretné kinyújtóztatni a szunyókálás közben elgémberedett végtagjait. Készüljünk fel arra, hogy a szőnyeg minden millimétere kutyaszőrös lesz, ezért olyat válasszunk a célra, amit nem sajnálunk.

http://www.fressnapf.hu/pluss-kutyatakaro/

Következő lépésként nézzünk szét a szobákban, mérgező szobanövények után kutatva. A jó időben kint tartott állatok hozzászoknak, hogy bármikor rágcsálhatnak füvet, ha szükségesnek érzik. Télen odabent is kereshetik az emésztést segítő, zöld élőlényeket, ezért olyasmit is megrághatnak, amit nem kellene. A kiskutyák ráadásul unalomból is szívesen megtépázzák a szoba ékeit. Ugató cimboránk biztonsága érdekében ne tegyünk a kutya által is elérhető helyekre mérgező növényeket, ilyenek például: a kroton vagy csodacserje, a kankalinfélék, a korallbokor és a Diffenbachia-fajok, mert ezek a növényfélék mérgezést vagy allergiát okozhatnak. Érdemes pontosan tájékozódnunk arról, hogy a szobanövényeink közül melyik okozhat problémát.

A növények mellett a hőforrásokkal is bánjunk óvatosan. Ne hagyjuk a kutyát egyedül nyílt lánggal és ne legyen túl meleg abban a szobában, ahol a nap nagy részét tölti. A meleg, száraz levegő kiszáríthatja az állat bőrét, ezért párologtassunk vizet, ahol csak lehetséges.

Ne feledkezzünk meg az unaloműző játéklehetőségekről sem. Bármikor jól jöhetnek, amikor kedvencünk egyedül érzi magát. Az intelligencia-fejlesztő játékok, a rágható figurák, vagy az ízletes fogtisztító falatok egyaránt praktikusak lehetnek, és hosszabb időre lefoglalják a kutyust.

http://www.fressnapf.hu/dog-brick-iq-jatek-kutya-40x28cm-l2/

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-pluss-35cm-farm-kotelfogantyu/

http://www.fressnapf.hu/select-gold-sensible-hypoallergen-fogtisztito-jutalomfalatok-kistestu-kutyaknak/

A tökéletes kutyaszobába ne tegyünk tollal bélelt párnát, mert könnyen izgalomba hozhatja az állatot, és pihékkel teli helyiség lesz az akció vége. Saját érdekünkben inkább szivaccsal vagy ronggyal töltött, vagy kifejezetten kutyusok számára készített párnát helyezzünk el az eb közelében, mert ezeket feltakarítani is könnyebb, ha úgy adódik.

http://www.fressnapf.hu/lexxy-mikrogyongy-toltet-s-ovalis-m/

Források: care2.com / kutya.hu