Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Sajnos, a cicám hajlamos a fogkövesedésre. Enzimes fogkrémet vásároltam neki, és az összetevők között egy olyan vegyületet is felfedeztem, melyről több helyen is azt írják az interneten, hogy erősen mérgező anyag. Ez a kálium-tiocianát. A kérdésem az lenne, hogy hosszú távon ez nem-e károsítja a cica szervezetét, és hogy egyáltalán miért tesznek ilyen potenciálisan veszélyes anyagot a fogkrémekbe? Milyen más termékkel védhetem a cicám fogait, ami nem tartalmaz ilyen vegyületet? Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: J. Margit

2015.11.24

Állatorvos

Ebben a kérdésben a fogkrémet gyártó cég tudna érdemi felvilágosítást adni, keresse meg a képviselőjüket. Az állatfogkrémek közül az ismertebbek tartalmazzák ezt a vegyületet. Mielőtt engedélyeznek egy terméket, számos vizsgálat történik, ezért nem valószínű, hogy olyan mennyiségben tartalmazná bármelyik készítmény is ezt az anyagot, ami károsítja a cica szervezetét.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem