EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Séta a sötétben: mire ügyeljünk?

2016. szeptember 30.

Séta a sötétben: mire ügyeljünk?

Ahogy a nappalok rövidülnek, úgy egyre többször indulunk majd sötétedés után sétára kutyusunkkal. Az esti körút viszont több veszélyt rejthet magában, mintha világosban tennénk azt. Mielőtt elindulnánk otthonról, törekedjünk arra, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen az utunk.

Ha sötétedéskor szeretnénk indulni, vagy várhatóan sokáig elhúzódik majd a séta, akkor mindenképpen pórázon vigyük az ebet. Este a kutyák jobban látnak, mint mi, ezért hamarabb észrevehetnek egy-egy kóbor állatot, és a nyomukba indulhatnak anélkül, hogy mi időben érzékelnénk a zavaró tényezőt, és rá tudnánk szólni szabadon bóklászó kedvencünkre. Ráadásul, ha meglóg az eb, sötétben könnyebben nyomát veszítjük, mint fényes nappal.

Ne felejtsük el, hogy este több állat merészkedik elő, mint napközben, ezért ha macskákról esetleg nem is tudunk a környéken, találkozhatunk más élőlényekkel, például nyesttel, patkánnyal, sündisznóval vagy mókussal. Tudnunk kell azt is, hogy éjszaka sokkal jobban ingerlik a kutyát a különböző zajok, szóval mindenképp ajánlott háziállatunkat magunk mellett tartani egy póráz segítségével, mert ha a nyomába ered valaminek, nem biztos, hogy használ majd a hívószó.

A legjobb, ha késő délutántól már csak fényvisszaverő pórázzal indulunk el négylábúnkkal, hogy idejében észleljenek minket más gyalogosok, kerékpárosok, és az autósok is. A flexi változatot este inkább hagyjuk otthon, mert a vékony, sötétben szinte láthatatlan zsinór veszélyes lehet másokra nézve, és akár komolyabb sérülést is okozhat.

AniOne vezetőpóráz fényvisszaverő nejlon fekete 2m/18

Érdemes nyakörvből és hámból is fényvisszaverő típust választani, valamint jó, ha a mi ruházatunkon is található fényvisszaverő csík. A csuklónkra javasolt fényvisszaverő csuklópántot helyezni, hiszen nem csak kedvencünket kell, hogy tisztán lássák sötétben, hanem minket is észlelniük kell a kint tartózkodóknak, különös tekintettel az autókra. Éppen ezért ügyeljünk arra is, hogy világos ruhában induljunk útnak, mert a sötét ruházat nehezen látható az esti órákban. Ha biztosra szeretnénk menni, és olyan területen tervezünk esti kirándulást, ahol helyenként kifejezetten sötét van, szerezzünk be kutyánknak és magunknak is fényvisszaverő mellényt a séta idejére.

http://www.fressnapf.hu/anione-nyakorv-classic-fenyvisszaveros-nejlon-turkiz-l40-63cm/

AniOne láthatósági mellény kutyáknak M

Amennyiben lehetőségünk van rá, kizárólag olyan helyeken sétáljunk, ahol megfelelő a kinti világítás, és a lehető legjobbak a látási viszonyok. Ne hagyjuk kedvencünket az úttesten szaglászni, kizárólag a járdát használjuk, mert az egyik legnagyobb veszélyt az autók jelentik ilyenkor.

Ha nem túl biztonságos a környék, ahol élünk, próbáljunk meg partnert találni a kutyasétáltatáshoz. Ha nincs olyan családtag vagy szomszéd, aki szívesen kimozdul velünk sötétedés után is, akkor más kutyagazdikkal ajánlott leszervezni a rendszeres közös sétát.

Jó ötlet és móka lehet kisebb világítókat beszereznünk, és ráakasztani őket az eb nyakörvére, a pórázra vagy a hámra. A színes, mozgó fényeket biztosan észreveszi mindenki már messziről is.

Legyünk mindig óvatosak és körültekintőek. Minden környék más és más, így a mi feladatunk, hogy átgondoljuk, mire lehet szükségünk az esti séta során ahhoz, hogy elháríthassuk a lehetséges veszélyeket.

Forrás: iheartdogs.com, cesarsway.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem