Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Sétáltatás közben az egyik udvarból egy kutya kirohant és beleharapott a pórázon sétáló kutya fülébe, melyet állatkórházba kellett ezután vinni kezelésre, sőt azóta is, és még jó darabig ápolni és kötözni kell. Ilyen esetben mit lehet tenni? Előre is köszönöm!

2012.01.25

Állatorvos
Legjobb az, ha közvetlenül az események után felkeresi a kutya gazdáját és szembesíti a történtekkel, mert később ezt már elég nehéz bizonyítani. A gazda köteles a kutyáját úgy tartani, hogy az állat ne veszélyeztessen másokat (sem állatot, sem embert). A kezelő állatorvost meg kell kérni arra, hogy dokumentálja az esetet (sérülés milyensége, ellátás+ a kezelés költségei). Érdeklődjön állatorvosánál, hogy az Önök környékén ki az aki illetékes az ilyen ügyek intézésében. Először érdemes személyesen felkeresni a sérülést okozó kutya gazdáját. Ha nem sikerül Vele érdemben beszélni és továbbra sem tartja megfelelően az állatát, akkor meg lehet próbálni a hivatalos utat. Sok esetben a sérülést okozó kutya gazdája vállalja az orvosi költségeket.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem