Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Speciális igényű cicák gondozása

2018. február 27.

Speciális igényű cicák gondozása

A különleges szükségletű cicák ellátása magas fokú odafigyelést igényel. Igényeiknek megfelelő ápolást kell nyújtani nekik, és megadni nekik mindent, amire szükségük van, annak érdekében, hogy minél több vidám pillanatot tudjunk velük tölteni, és jól érezzék magukat a bőrükben.

Speciális igényűvé válik már akkor is egy cica, ha ivartalanítják. Ebben az esetben nemtől függetlenül, könnyebben elhízhat kedvencünk, és a húgykövességre is hajlamosabbá válik. A műtétet követően megváltozik a cica hormonháztartása, lassul az anyagcseréje, illetve a mozgásigénye is csökken. Ilyenkor igyekezzünk minél több mozgásra rábírni bársonytalpúnkat, és még jobban figyeljünk oda az etetésére.

Attól, hogy kistigrisünk ivartalan lett az étvágya nem lett kisebb. Nem az ételmennyiséget kell csökkenteni, hanem az igényeinek megfelelő tápot kell megkeresni számára. Léteznek kifejezetten ivartalanított macskák számára készült száraz-és nedves eledelek, amelyek energiatartalma alacsonyabb, és a vizelet ph értékét úgy befolyásolják, hogy abban ne legyenek kedvezőek a körülmények a húgykövek kialakulásához. E tulajdonságok teszik alkalmassá ezeket a tápokat, hogy segítségükkel megelőzhető legyen az ivartalanítás két leggyakoribb következménye, az elhízás és a húgykövesség. Ezért nagyon fontos, hogy az ivartalanítás után ilyen típusú tápot válasszunk.

SELECT GOLD Sterilised alutasakos lazac 85g

Számos cicának már születésétől kezdve különleges étrendet kell követnie egészsége megőrzésének érdekében. Az ételallergiás minitigrisek táplálására különösen oda kell figyelni, mert ilyenkor nem csak bizonyos dolgok megelőzése a cél, hanem kedvencünknek egészségügyi gondjai is lehetnek bizonyos összetevők miatt.

Petbalance Medica hipoallergén diétás cicaeledel pulyka, rizs 100g

Ki gondolná, hogy a tejimádó selyemtalpú cicák nagy százaléka laktózérzékeny? Pedig így van, és komoly emésztési panaszokat, hasgörcsöt tud okozni nekik egy kis tál tejecske. Ha ilyen tüneteket észlelünk kedvencünknél, mindenképpen látgassunk el orvoshoz, és kerüljük a laktóz tartalmú ételeket.

Azonban az emésztési probléma nem feltétlen az allergia jele. Számos macskának érzékenyebb a gyomra az átlagosnál, és nehezebben emésztik meg az elfogyasztott eledelt. Olyan tápokkal etessük őket, amelyek nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, tartósítószereket, ízfokozókat és allergénhatású komponenseket. Gondot okozhat a mosakodáskor a cicák gyomrába kerülő szőr is, ezért szerezzünk be egy különleges készítményt, a szőrgombóc oldó pasztát, amely segít természetes módon abban, hogy ne képződjenek szőrlabdák szobatigrisünk gyomrában, vagy ha már képződtek, akkor segítenek feloldani azokat. A szőrgombócok a hosszúszőrű cicák esetében egész évben problémát okozhatnak, de vedlési időszakban rövidszőrű állatoknál is megjelenhetnek.

PetBalance malt-soft szőroldó paszta cicáknak 100g

Léteznek olyan tápok, amelyek összetevői között van szőrgombóc oldásra alkalmas komponens. Számos más szempont alapján is lehet speciális igényű egy macska. Sokféle betegség kezelésének alapja a megfelelő diéta. Ha akkor is rendszeres szűrővizsgálatra visszük kedvencünket, amikor nincsen semmi panasz, nagyon korai stádiumban kiderülhet, ha egyes szervek működése kezd beszűkülni. Ilyenkor, egy idejében megkezdett diéta jelentősen megnövelheti a tünetmentes időszakot és kedvencünk hosszabb életű lehet. Nagyon fontos, hogy a táp kiválasztásában mindig kérjük állatorvosunk segítségét, hogy a mi cicánk speciális esetében melyik táp a legjobb választás.