Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Súlycsökkentő tippek duci négylábúaknak

2015. április 22.

Súlycsökkentő tippek duci négylábúaknak

A plusz kilók az állatok egészségére is komoly veszélyt jelentenek. Legjobb, ha el sem jutunk odáig, hogy szükség legyen diétára, de ha mégis felszaladt egy kis felesleg, jobb, ha időben fogyókúrára fogjuk kedvencünket.

Négylábúink sóvárgó tekinteteinek nagyon nehéz ellenállni, amikor a család épp valami finomságot fogyaszt az asztalnál. Pedig a plusz falatok a kutyusoknál, cicáknál, sőt még a kisemlősöknél is növelik a napi bevitt kalóriamennyiséget, ami rövid időn belül elhízáshoz, és egészségügyi problémákhoz vezethet. Az állat egészségének megőrzése a gazdi feladata, ezért, ha korábban nem figyeltünk annyira, akkor pocakosodó, egyre lomhább kedvencünk érdekében bizony ideje cselekednünk! Minél előbb térjünk át a diétás étrendre és ne csábuljunk el, ha kedvencünk nagy szemekkel néz ránk, amikor épp falatozunk, emellett fokozatosan kezdjünk el egyre többet mozogni az állattal.

Ha az elhatározás megvan, akkor már csak arra kell ügyelni, hogy betartsuk az alábbi tanácsokat.

Etetés: vásároljunk diétás eledelt kisállatunknak és csak a csomagoláson feltüntetett ajánlott mennyiséget adjuk neki naponta.

http://www.fressnapf.hu/petbalance_medica_elhizas_elleni_konzerv_kutyaknak_400g/

http://www.fressnapf.hu/select_gold_kutyakonzerv_adult_light_400g_csirke/

Eleinte valószínűleg kicsit nyűgös lesz a négylábú, ám ezt kompenzálhatjuk sok-sok közös játékkal. Előfordulhat, hogy kedvencünknek nem fog ízleni a diétás táp, és egyáltalán nem lesz hajlandó megenni. Ne essünk pánikba, ilyenkor adjunk neki egy keveset a régi ételéből, és adjunk mellé neki sok-sok zöldséget (nyersen vagy enyhén párolva). Ha nincs túl nagy felesleg az állaton, akkor elegendő a megszokott ételmennyiséget 25 százalékkal csökkenteni, és két héten belül már látni fogjuk a pozitív változást. Ha jelentős túlsúlytól kell megszabadulnia kedvencünknek, akkor mindenképpen kérjük állatorvosunk segítségét. Ilyen esetben mindenképpen érdemes a fogyókúra megkezdése előtt egy belgyógyászati kivizsgálást csinálni és csak nagyon óvatosan, gyógytápokkal, esetlegesen szükséges táplálék kiegészítőkkel együtt, folyamatos ellenőrzés mellett szabad lépésről lépésre csökkenteni az állat testsúlyát.

Jutalomfalat: a plusz finomságokat is cseréljük diétásra, de ha szeretnénk, akár friss zöldség- vagy gyümölcsfalatkákkal is helyettesíthetjük. Egy-egy szeletke sárgarépa, zeller vagy egy kis gerezd alma is éppolyan jutalom, ráadásul még kiváló vitaminforrás is.

http://www.fressnapf.hu/pbm_sulycsokkento_dietas_snack_kutyaknak/

Vágyakozás: amikor az asztal mellett sóvárogva néz ránk, falatkák helyett adjuk neki egyik kedvenc játékát. A jutalmat így is biztosan értékelni fogja, és közben nem is okozunk neki plusz kilókat.

Mozgás: nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a testmozgás elengedhetetlen eleme a súlycsökkentésnek, az állatoknál is. A közös séták szükségesek és boldoggá teszik kedvenceinket is, egy-egy új játékkal pedig még inkább feldobhatjuk az együtt töltött időt. A fogyókúra kezdetén lassan, néhány naponta növeljük a mozgással töltött órák számát, hogy az állat szervezete problémamentesen hozzá tudjon szokni a fokozott igénybevételhez. Érdemes a testmozgás növelése előtt is felkeresnünk állatorvosunkat, hogy átvizsgálja a kutya ízületeit. Ha hosszabb ideje túlsúlyos kedvencünk, akkor biztosan túlterheltek az ízületek, amelyeket ha túl nagy terhelésnek teszünk ki, akkor tovább rontjuk állapotukat. Vigyünk magunkkal vizet és egy itatótálkát, amikor megcélozzuk a legközelebbi parkot, erdőt vagy kutyafuttatót, mert négylábú barátunk jobban fogja bírni és élvezni a kikapcsolódást, ha nem szomjasan kell szaladgálnia, ugrándoznia.

http://www.fressnapf.hu/anione-muanyag-tal-fekete-330-ml/

Források: dogtime.com / paw-rescue.org

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem