Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Szenzáció, a pancsoló macska létezik!

2014. július 25.

Szenzáció, a pancsoló macska létezik!

A víz a cicák nagy ellensége, legalábbis így szól a közvélekedés. Ám számos olyan esetet látni, ahol a macska vígan pancsol, vizez és azt sem bánja, ha bundája a feje búbjától a farkáig csuromvizes lesz.

A lakásban vagy kertben tartott házi macskák többsége életük első fürdetése alkalmával sokáig gyógyuló sérüléseket hagy a gazdi karjain. A cica tiltakozása heves és kitartó, és minden újabb fürdés alkalmával hasonló reakció várható – kivéve, ha állatkánk már kiskorában megszokja, hogy időnként összevizezzük a bundáját és ilyenkor hiábavaló a részéről bármiféle ellenállás. Ha szerencsénk van, a cica amellett, hogy megszokja, még meg is kedveli a fürdést. Így a lubickolás számára is jó élmény lehet, és a gazdi is könnyebben teljesítheti a feladatot. Nagy egyéni különbségek lehetnek a cicák között, hogy melyik állat mennyire tolerálja a fürdetést. Ebben is, mint sok más dologban, nagyon fontos a kölyökkori szoktatás.

A fürdetést azonban általában még a lubickoló macskák sem „kérik” önként. A pancsolás, a vízzel való játék viszont gyakran jó mókának ígérkezik, még a fürdésgyűlölő cicák számára is. Ezt az állatok egyedül is felfedezhetik, és sokkal kevésbé zavarja őket, ha játék közben ázik el a bundájuk, mintha azt a gazdi szándékai idézik elő.

A legkézenfekvőbb és valószínűleg leggyakoribb pancsoló hely a cica ivótálkája. A játék adódhat abból, ha a tálka csúszik, és közben kilötyög belőle a víz. Ezt kiküszöbölhetjük azzal, ha gumitalpú vagy gumis peremű itatót (http://www.fressnapf.hu/femtal_cicaknak_250ml/), esetleg önitatót (http://www.fressnapf.hu/anione_onitato_kutyaknak_es_cicaknak_1500ml/) veszünk. Ha a játék tárgya nem a tálka lökdösése, hanem különféle tárgyak (papírdarab, cipőfűző) vagy csak egyszerűen a cica mindkét mellső mancsának belemártogatása, akkor valószínű, hogy az állat tényleg csak pancsolásból végzi az aranyos és olykor tócsával járó tevékenységet.

Hasonló a helyzet akkor is, ha a gazdi asszisztál a cica hóbortjához és megnyitja a csapot kedvence számára. A cicák előszeretettel isznak a csobogó csapból, még akkor is, ha közben csuromvizesek lesznek. Ha az ivást befejezték, akkor is jó móka a vékony vízsugár, hiszen remekül pofozható, varázslatos módon mégis megfoghatatlan, és ez az, ami a macskákat bármikor képes megbabonázni. Források: cattime.com / animalplanet.com / wisegeek.org