Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép estét!
7 éves puli-keverék kutyám hátsó lábain van egy olyan karom, amely karika formájúra nő úgy, hogy a vége belenő a karomágyba. Ilyenkor azt mindig félig levágjuk, de ez iszonyú procedúra, a kutyus nagyon fél, pedig nem fájdalmas a dolog.
Állatorvoshoz is vittük ezzel a problémával, de ő is csak ugyanígy levágta – szintén cirkuszok árán. Nincs valami végleges megoldás? Másik probléma: igaz-e, hogy a puliféléknek nem szabad a szőrt a szeme elől levágni? Mi leszoktuk, mert szinte nem is lát, az élelmet is csak szaglás után találja meg.

2012.02.07

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki, hogy melyik karom az, ami körbe nő. Ha a farkaskarom, akkor azt az ujjat el lehet távolítani egy műtét során. Ha a négy teherviselő ujj egyikén nő ilyen rendellenes karom, akkor nincs más megoldás, mint a rendszeres karomvágás.
Nyugodtan levághatják a szőrt a kutya szeme elől. Az olyan kutyáknál szokott ez gondot okozni, amelyeknél soha sem vágták, majd hirtelen eltávolítják a szőrt. Ez ilyenkor nagyon furcsa érzés a kutyának, de Önök eddig is vágták és eddig sem volt gond.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem