Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy kutyának mitől alakulhat ki szeparációs szorongása? Hogyan lehet kezelni? Vagy akár teljesen meg is lehet szüntetni? Illetve a kezeléshez, teljes gyógyuláshoz feltétlenül szükséges állatorvos és/vagy kutyaiskola?
Segítségét előre is köszönöm!

2015.01.07

Állatorvos

A szorongás számos okból kialakulhat (pl.: korábbi rossz tapasztalatok, hirtelen változás-gazdi mindig a kutyával volt, majd hirtelen dolgozni kezd és minden átmenet nélkül egyedül marad az állat). Vannak állatok, amelyek hajlamosak a szorongásra, éppen úgy, ahogy emberek  is. Mindenképpen hasznos, ha beszél egy olyan szakemberrel, akinek a viselkedésterápia a szakterülete, azért, mert minden eset más. Érdemes a körülményeket tisztázni egy alapos beszélgetés során, majd személyre szabottan kezelni a problémát,  így kezelhető a leghatékonyabban.  Viselkedésterápiával és kezdetben, ha szükséges gyógyszeres segítséggel van esély arra, hogy a probléma teljesen meg is szűnik, vagy legalábbis sokat enyhül. Ajánlok egy olyan állatorvost, akinek a viselkedésterápia a szakterülete, ő Dr. Sátori Ágnes.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem