Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot….
Egy 7 hónapos Beagle-ről lenne szó akivel sajna csak most kezdtem el foglalkozni…a baj az hogy elhízott szegény mert az összes házi ételmaradékot megkapta..most akarom megoldani hogy ez tovább ne Így történjen…mit javasol? reggel este egy maréknyi száraz eledel? napközben esetleg egy kis kutyaszalámi 1x?
plusz kalciumot gondoltam még mert elkezdtem pórázra szoktatni,jobban igénybe lesz véve, elég szépen sétál már…
hallottam hogy ennél a fajtánál különösen kell figyelni a fül és a lábak ápolására…ahhoz mi kell és hogyan kell őket alkalmazni?

2012.02.21

Állatorvos
Egy 7 hónapos kutyának elegendő naponta két etetés. Válasszon egy jó minőségű száraztápot és tartsa be az etetési útmutatót. Figyelje a kiskutya kondícióját, ha látja, hogy szépen fokozatosan veszít a súlyából, akkor jó úton jár, ha nem, akkor diszkréten csökkentse az adagot (először kb. a korábbi adag 3/4-ére). Eközben mozgassa többet a kutyát (természetesen ne növelje hirtelen a terhelést, csak szépen fokozatosan). Az állatot nem szabad hirtelen lefogyasztani, mert az nagyon megterheli a szervezetét. Adhat esetleg zöldkagyló kivonatokat a kutyának, egyrészt azért, mert növekedésben van, másrészt azért, mert a túlsúly jelentősen megterheli a fejlődésben lévő, érzékeny izületeket. Ha a kutya korának megfelelő prémium tápot választ, akkor nincs szükség plusz kálcium etetésére.
Ennél a fajtánál sem kell jobban figyelni a fülekre és a lábakra, mint másoknál. Mindig nézze át alaposan a kutyát. Ha nem rázza és nem tartja oldalra a fejét és a hallójárata tiszta, akkor a fülével biztosan nincsen gond. Ha a lábakkal van probléma, azt is jelzi a kutya, sántítással, vagy a lábak nyalogatásával.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem