Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép Napot Kívánok, Óriás snauzer, szeretett családtagunknak, 12 kiskutyája született, szerelemgyerekek, nem vagyunk tényésztők, 5 kiskutya meghalt, nem tudjuk hogyan, rálépett, kitette, kiszelektálta Őket. Most 7 kiskutyát nevel, szépen gondoskodik róluk, szoptatja Őket. A kicsik ma 13 naposak. Az Anyukának elkezdett hullani foltokban a szőre. Az orvosunk, akit nagyon szeretünk, azt mondta, hogy a szervezet kimerültsége miatt, szoptatós anyáknak szóló tápot és gyerektápot adunk neki. Az orvos javaslatára egy hete minden nap nyers marhahúst is. Mit tehetünk még ? Jól cselekedtünk? Köszönöm válaszát, üdv Bánhunyadi Andrea

2015.12.07

Állatorvos

Ilyenkor valóban a megfelelő táplálás a legfontosabb, hiszen a szoptatás a szervezet egyik legenergiaigényesebb állapota. Vannak olyan kutyák, amelyek valóban hormonális hatásokra is hullatják a szőrüket. Egyelőre más tennivaló nincs, lehet, hogy a jó minőségű, energiában gazdag táplálék is megoldja  a problémát. Én a húsokat inkább hőkezelt állapotban javaslom, mert jobb az emészthetőségük úgy, és a hőkezelés elpusztítja az esetleges felületi fertőzéseket is. Bízzanak orvosukban, és ha bármit észlelnek vigyék vissza az állatot, nehogy valamilyen bőrbetegség álljon a háttérben (pl.: gomba). Ha a kölykök bőre, szőre egészséges, akkor nem valószínű, hogy fertőző oktanú a probléma.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem