EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot! Kutyim tacsko csivava fiu kutyus 🙂 Hetek ota vakarodzik de csak az egyik oldalon a nyakánál és az oldalánál.Bolha nincs benne mert minden honapban cseppeket kap szoba kutya. Az orvos elmondása szerint keveset van kint.Mindennap oákat töltünk kint és ha itthon vagyok egésznap ki be rohangál…de a vakarozás nem mulik:( Mi lehet a baj ? Köszönettel

2014.11.17

Állatorvos

Meg kellene vizsgálni a kutya bőrét és ellenőrizni kell a bűzmirigyek állapotát, hogy megfelelően ürülnek-e és nincsenek-e begyulladva. Ha a kutya parazitaellenes készítményt kapott és azon a területen vakarja a nyakát, akkor lehet, hogy az adott készítményre érzékeny. Ha a vizsgálatok során nem találnak semmit, ami magyarázná a vakarózást, akkor felmerül, hogy a kutya allergiás. Ha valami új dolog (új táp, pokróc stb.) került a kutya közelébe a tünetek jelentkezésével egy időben, akkor azt el kell távolítani. Azt, hogy a kutya mire érzékeny csak allergiateszt elvégzése után lehet megmondani. Ha az állatorvosi vizsgálat megerősíti az allergia gyanúját, akkor lehet tüneti kezelést alkalmazni. Érdemes érzékeny kutyáknak való tápot vásárolni (pl.: PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére) a kutyának és kizárólag azt etetni heteken át (6-8 hét). A diéta idején csak a kiválasztott tápot eheti, nasit sem kaphat. Ha hetek alatt a diéta során javulnak a tünetek, akkor valószínűleg a tápláléknak szerepe volt a túlérzékenységi reakció kialakulásában.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem