Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot! Pitbull fajta kutyámon az állatorvos megállapította, hogy álvemhes, ezért adott antibiotikum tablettát, betadint, viszketés ellen valami fehér krémet, és napi 2ml fecskendőbe felszívott folyadékot is. Kivörösödött a hasa, azt mondta, gomba, és a szőre is hullott, a fülei mögött kikopott. Minden (kivéve a krém és a betadin) elfogyott, a cicije nem ment lejjebb, a szőrhullás sem csillapodott, a vörösség elmúlt, viszont, újra kijött a vörösség, az arcán, hasán, combján. Mi lehet a probléma? Gondoltunk csirke allergiára (ezek a fajták álltalában erre allergiásak), lecseréltük a tápot csirke mentesre, de így is visszatért a vörösség. Tanácstalan vagyok 🙁

2018.02.14

Állatorvos

Vigye vissza a kutyát az orvoshoz. Vizsgálat nélkül nem tudok ebben érdemben segíteni. Ha a kutyának teje is van, akkor Galastop oldatra is szükség lehet. Valóban felmerül az allergia. A diéta hatása 4-6 hét alatt érződik, nem lehet azonnali javulásra számítani. Nem csak táplálékallergia létezik, a kutya számos más dologra is érzékeny lehet. Az allergián kívül más bőrgyógyászati kórképek is okozhatnak ilyen elváltozást, de ezeket bőrgyógyászati szakrendelés keretében lehetne diagnosztitzálni.

Vissza a kérdésekhez