Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép Napot! Vadászgöréyneknél mennyire elterjedt a veszettség? Van egy 6 éves vadászgörényem és hetek óta előjön nála, hogy elhadja magát, csak fekszik, imbolyog. Ismerős ajánlotta hogy adjunk neki mézet. Adtunk és helyre is jött tőle, azóta szinte minden nap adni kell neki. Tegnap este viszont olyat csinált amit még soha. Éjfél körül elkezdett visítani, szétdúlta a ketrecét, nekiment a falának, eszeveszetten tombolt. Ma viszont megint semmi baja. Tüzesebben átnéztem és a fülében vastagon a hallójáratot elazáró lerakódás volt, kamillás fülpiszkálóval kitisztítottam neki. A tünetek alapján lehet e veszettség? (Az utóbbi 2 hónapban a ketrecében volt, a lakásban többször is ki volt engedve, a szabadba csak egyszer vittük pórázon sétálni, nem találkozott másik állattal aki esetleg veszett lett volna). Állatorvoshoz csak jövő héten tudom elvinni, de addig is szeretnék érdeklődni, mert nagyon félek hogy esetleg veszett.

2017.05.30

Állatorvos

Kedves Gazdi! A veszettség harapással terjed, a görénynek vastag a bőre, biztosan látszik a harapás nyoma. Egyébként a levertsége hátterében más betegség állhat. Javaslom vigye mielőbb állatorvoshoz.

Vissza a kérdésekhez