Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot!
Cicával kapcsolatban érdeklődnék, mert nem tudom, hogy van-e ok komoly aggodalomra.
Székeléskor az esetek felében némi piros, friss vér is ürül, azonban az állatorvosnál azt mondták, hogy ha nincs más tünet, akkor ezzel nem kell foglalkozni. A környékünkön sajnos csak egy orvos van, ezért nem tudtam máshoz elvinni a cicát, így már több hónapja, majdnem másfél éve húzódik ez, néha pár hétre elmúlik, aztán újra előjön, és hiába az orvosi vélemény, aggódom. A cica egyébként vidám, jól eszik, játszik, a szőre fényes, de ha vér van, akkor erőlködik is a székelésnél kicsit. Szeretném kikérni az Ön véleményét is – előre is köszönöm!

2018.03.04

Állatorvos

Bennem felmerül, hogy a cicának rendszeresen székrekedése van és az erőlködés és a kemény bélsár felsérti a vastagbél nyálkahártyát. A biztonság kedvéért adjanak féreghajtót a cicának. Mit eszi az állat? Ha csontos húst is kap, akkor inkább ne adjanak neki csontot, csak a húst. Ha szárazeledelt is eszik, akkor adják beáztatva, vagy cseréljék le konzervre. Növeljék a cica folyadékfelvételét, úgy, hogy vízzel higított húsleves levével kínálják. A székrekedés oka sok esetben az, hogy a macska nem iszik eleget. Figyeljék meg, hogy ezek a változtatások segítenek-e. Ha nem, akkor én úgy gondolom, hogy alaposabban meg kellene vizsgálni a cicát, felmerülhet, hogy esetleg valami vérző szövetszaporulat van a végbélben.

Vissza a kérdésekhez