Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretnék édeklődni ,hogy van egy bichon bolognese szuka kutyám, most 5 hónapos, novemberi születésű , hogy tudnám kiszámolni vagy honnan tudhatnám meg, hogy körülbelül mikor lesz az első tűzelésének az időszaka? Nagyon harapgálja a kezünket ,ez még ilyen korban természetes vagy hogyan tudnám leszoktatni róla?

2015.05.14

Állatorvos

Az, hogy mikor történik meg az első tüzelés, egyénileg változik. Vannak kutyák, amelyek már öt hónapos korukban tüzelnek, és vannak olyanok is, amelyek csak egy éves koruk után, sajnos ezt nem tudja kiszámítani. A kölykök nagyon szeretnek harapdálni, ez teljesen normális. Önnek, mint falkavezérnek kell eldöntenie, hogy mik a játékszabályok. Nem szerencsés, ha egy kutya sokat harapdálja az ember kezét, főleg az nem, ha még fájdalmat is okoz. Ha a kölyök durvul, akkor szóljon rá határozottan és hagyja abba a játékot. Ha ez nem elég, akkor határozottan tegye is arrébb a kölyköt. Ha ez sem elég, akkor zárja egy másik helyiségbe néhány percre. A kiskutya hamar megtanulja majd, hogy az erős harapdálásnak az a következménye, hogy vége van a játéknak és ő ezt szeretné legkevésbé. Legyen következetes. Ha szót fogad a kölyök, akkor jutalmazza azzal, hogy mást játszik vele.

Vissza a kérdésekhez