Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretnék érdeklődni ,hogy milyen oltásokat ajánl egy 2 hónapos cicának, ami kertben van és egy 5 éves gyerek dajkálka! Milyen idős korában kell adni?
Kullancs, bolha és féregírtás mikortól aktuális?
Köszönöm válaszát!!

2014.07.19

Állatorvos

Kombinált és veszettség elleni védőoltást mindenképpen ajánlanék. Az első kombinált oltást 6-8 hetes korában kell megkapnia a kölyöknek, majd ezt 2-3 hét múlva meg kell ismételni, ezt követően évente szükséges újra oltani. A második kombinált oltást követően 2-3 hét múlva megkaphatja a veszettség elleni védőoltást is, amelyet majd évente kell ismételni. Léteznek más védőoltások is (pl.: Leucosis), ennek szükségességét a cica életmódja határozza meg (ha sokat találkozik más macskákkal, akkor megfontolandó).  A gyerek szempontjából a legfontosabb a féreghajtás, amit már két hetes korban el lehet kezdeni és 2 hetente lehet kezelni addig, ameddig ürül féreg a cicából. Gyerek mellett a felnőtt macskát is célszerű gyakran (kb. 3 havonta) féreghajtani. Bolha és kullancsellenes készítményt is kaphat már most a cica (pl.: Frontline).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem