Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretnék tanácsot/tapasztalatot kérni az alábbira: Holland toy törpenyúl térde kificamodott (röntgennel alátámasztva, nincs törés, 2 állatorvos látta) másik nyuszival való kergetőzés közben. A rendelőben a lábai hátra nyújtásával a térd könnyen a helyére ugrott, de a rendelőből hazáig a hordozóból ki-be rakosgatva stb. visszaugrik rossz pozícióba. Azt a tanácsot kaptuk, hogy 7-10 napig kis helyre zárva a nyulat várjuk meg hátha magától tudnak regenerálódni a szalagok és próbáljuk meg helyén tartani a lábát, amikor egyébként is ki kell venni a napi fájdalomcsillapító adagjához (más gyógyszert nem kap). Ha nem javul, akkor ínszalag műtétre kerül kiírásra. A lába nem lett gipszelve/bekötözve. Mit tudunk még tenni, hogy elkerülje a műtétet? Tudnak e arról, hogy kötözés segített már ilyen esetben? Mi a legjobb módszer, hogy minél kevesebb tortúrával a jó helyzetbe tegyük a lábát? Ha a rossz helyzetben marad a lába, akkor ugye nem tud magától gyógyulni?

2017.08.14

Állatorvos

Sajnos nem lehet egy nyuszi térdére olyan kötést tenni, ami egy pozícióban tartja a lábát. A szalagok nagyon lassan regenerálódnak, ha sérültek, szakadtak (hosszú hetek alatt). Egy nyuszinak azt sem lehet mondani, hogy kímélje a lábát, ezért van a mozgáskorlátozás. Ha a szalagsérülés nem súlyos, akkor a fájdalomcsillapító kúra eredményes lehet. Súlyos szalagsérülés csak műtéti úton orvosolható. A gyógyulást leginkább az akadályozza, hogy a térdízület állandó mozgásban van….

Vissza a kérdésekhez