Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretnék véleményt kapni a szívféreg elleni 6 hetenként szedett tabletta miért szükséges, hiszen havonta ADVENTIX cseppel van kezelve, s úgy tudom szúnyog ellen is védelmet ad, a szívféreg fertőzést más milyen szúnyog okozza ami ellen az említett csepp nem hatásos, a folyamatos gyógyszerelésnek nem vagyok híve, mert kis mértékben méregnek is tartom, de h ez a jobbik rossz természetes elfogadom.
Köszönöm válaszát.

2015.06.11

Állatorvos

Az Advantix cseppnek szúnyogriasztó hatása van, de ez nem jelent 100%-os védelmet a csípések ellen. A Milbemax tabletta az Advocate és a Stronghold cseppek a férgek lárváit (microfiláriáit) is elpusztítják, amelyek egy esetleges fertőzött szúnyogból a véráramba jutottak. Erre az Advantix csepp nem képes. Ez azért nagyon fontos, mert ha a lárvákat elpusztítjuk, akkor nem alakulnak ki felnőtt férgek, amelyek a komoly megbetegedést okozzák és amelyek ellen egyik korábban felsorolt készítmény sem hatékony. A kifejlett férgek elpusztítása nehéz és kockázatos dolog, ezért jobb megelőzni a bajt. Ha olyan területen él, ahol a szívférgesség reális veszély (ezeknek a területeknek a száma sajnos egyre nő Magyarországon), akkor mindenképpen alkalmazzon microfiláriák elpusztítására is alkalmas szert. A probléma az , hogy nincsen olyan készítmény, ami egyszerre hatékony kullancsok, bolhák ellen és egyúttal megöli a szívférgek lárváit is. Ezért dönthetett úgy állatorvosa, hogy az egyik legteljesebb védelmet nyújtó készítménykombinációt alkalmazza.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem