Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretném megkérdezni, hogy az öreg (15 éves) cicámat hogyan etessük, mivel teljesen le van soványodva egy év alatt kb., ki van minden csontja, alig akar valamit enni, sokat iszik, néha hány, kis erőtlenke már, bágyadt, de dorombolós..
Annyira sajnáljuk, de így már nem merjük orvoshoz sem vinni..
Nincs valami tápszer, adalék, bármi, amit megeszik magától, és erőt kapna tőle?
Köszönöm!

2017.10.04

Állatorvos

Miért nem merik orvoshoz vinni? Az orvos nem azért van, hogy ítélkezzen, hanem azért, hogy segítsen. Szükség lenne egy vérvételre, hogy kiderüljön áll-e betegség a háttérben, de ha erre anyagi okokból nincsen lehetőségük, akkor is kaphat az orvosnál olyan infúziós roboráló kezelést, ami segíthet rajta. A leírása alapján felmerül az idült veseelégtelenség és a cukorbetegség is. A 12 év feletti macskákra általában jellemző, hogy látszólag minden ok nélkül belgyógyászati betegség nélkül is veszítenek a súlyukból. Ha ezt sikerül megelőzni, akkor hosszabb életet élhetnek. Ennek a tudásnak a birtokában fejlesztettek ki olyan tápokat, amelyek kifejezetten 12 év feletti cicák igényeit elégítik ki (pl.: Select Gold Ageing). Roboráló paszták is léteznek, ilyen például a Calopet. Nagyon jó táplálékkiegészítő a Vetri DMG csepp is. Vigyék orvoshoz az állatot, ha sajnálják őt, akkor ezt kell tenniük. Az állat szempontjai a fontosak, aki nincs jól és akit szeretnek és nem az, hogy félnek attól, hogy mit gondol majd az orvos. Az állatorvosok napi szinten találkoznak hasonló állapotú állatokkal és teszik a dolgukat…

Vissza a kérdésekhez