Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretném megkérdezni, hogy mitől kaphat egy fiatal 3 éves (ivartalanított, nőstény) kerti cica vesegyulladást? (Hozzáteszem, hogy a cicának van száraz, hungarocellel szigetelt házikója szélvédett, száraz, fedett teraszon, hűvösebb időben mikróban melegíthető korongot kapott, mínuszokban bent az előszobában volt éjjelente. A cica keverék, és télire tömött bundát növesztett, a hasán pedig az átlagosnál is hosszabb szőre van. A tápláló eledeleken kívül még vitamin tablettákat is kapott. Ami ellen lehetséges, be is volt oltva.)
A másik kérdés: a vesegyulladásnak vannak-e olyan első tünetei, amit ha időben észreveszünk megmenthető a cica? Mutat-e egyáltalán tünetet? Vagy csak akkor, amikor már a vese nagy mértékben károsodott?

2018.05.01

Állatorvos

A veseelégtelenség oka sokszor nem derül ki, de lehet öröklött, okozhatja mérgezés, immunrendszeri betegségek, fertőzések, daganatos betegségek. Van olyan, hogy a vese lassan megy tönkre, ilyenkor csak akkor láthatóak a tünetek, amikor már előrehaladottabb a betegség. Szűrővizsgálatok segítségével még a tünetek megjelenése előtt felfedezhető a probléma. A heveny vesegyulladás hirtelen lázzal levertséggel is járhat.

Vissza a kérdésekhez