Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Sziasztok! Van 2 hím tengerimalacom,7 hónapos és egy 3 hónapos. Az össze szoktatásuk nem sült el jól, verekedés volt véres 🙁 Most a 7 hónaposnak egy a fressnapf -ban található 120-as ketrece van, a 3 hónaposnak pedig egy ferplast által forgalmazott cavie 80 greensun. Mindeggyik ketrecben van ház etet itató. Tudok ajánlani valami jó dolgot a ketrecekbe? Vagy valami kulcs fontosságú dolgot amit nevettem meg, vagy valami pluszdolgot. Ha a kisebbik tengerimalacom (a 3 hónapos) már ivar érett lesz és meg védi magát, akkor az összeszoktatást megpróbáljam újra. Nem szeretnék megválni valamelyikőjüktől. Esetleg mind két tengerimalacomat ivartalanítanssam ki, ha ez segít hogy jóban legyenek?

2015.04.23

Állatorvos

Az ivartalanítás segíthet. Ezen kívül próbálja meg semleges területen, felügyelet mellett összeengedni az állatokat. Ha úgy már nincs gond, akkor a két ketrecet egymás mellé teheti, így érintkezhetnek az állatok, de verekedni nem tudnak. Ha már ez is megtörtént, akkor érdemes az állatoknak egy tágas ketrecet vásárolni, amelyben van olyan rács, amivel a ketrec két részre osztható, de ez a rács eltávolítható. Mindkét állatnak legyen saját búvóhelye és elég tér ahhoz, hogy ha kell elkerülhessék egymást. A még elválasztott terű ketrecben cserélgesse az állatok tartózkodási helyét, így a ketrecen belül is megszokják egymás szagát úgy, hogy még rács választja el őket egymástól. Reméljük így sikerülni fog az összeszoktatás. Sajnos az is előfordulhat, hogy két nagyon domináns állattal van dolgunk, ilyenkor előfordulhat, hogy sehogyan sem jönnek ki egymással csak a rácsok két oldalán. Ilyenkor megfontolandó, hogy mindegyiknek megpróbáljon új társat találni. Fontos, hogy két hím tengerimalac még akkor se jön ki egymással nőstény jelenlétében, ha ivartalanítva vannak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem