Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Sziasztok! 🙂 Van egy 4 hónapos Amerikai Staffordshire terrier kan kutyusunk, aki még a lakásban lakik. Nagyon sokat pisilt ( csak kezdetben ) . Vettünk neki leteríthetős kutya pelenkát. Szóval az a kérdés, hogy hogy lehetne rászoktatni a kutya pelenkára ? Előre is köszönöm a választ 🙂

2015.03.09

Állatorvos

Figyelni kell a kölyköt, mert általában látszik, hogy mikor készül arra, hogy pisiljen (szaglászik, helyet keres). A kölykök ébredés után is gyakran pisilnek. Ha rászánja az időt arra, hogy figyelje a kutyát, akkor a pisilés jeleire gyorsan tud reagálni. Ilyenkor a kívánt helyre kell vinni a kölyköt, és mondani neki, hogy pisiljen. Ha jó helyre sikerült üríteni, akkor hatalmas dicséret jár. Ha rossz helyre pisil, akkor a pisilés közben lehet neki mondani, hogy “Nem!”, felkapni, és a kívánt helyre vinni. Ha ott folytatja a pisilést, akkor alapos dicséret jár. Soha nem szabad a kölyköt megszidni, bántani, ha rossz helyre pisil, csak jelezni kell neki, hogy mást szeretnénk. Egy idő után a vizelet szaga is a szokott helyre csábítja majd a kiskutyát. Először segíthet ha a kutyapelust kicsit belemártjuk a pisibe, hogy ezzel is segítsünk megérteni, hogy mit szeretnénk. Minél több időt töltünk a kutyával, annál hamarabb fog sikerülni a szoktatás. Ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni, hogy a kutya még kicsi, vannak kutyák, amelyek hamarabb szobatiszták lesznek és vannak olyanok, amelyek később. A legtöbb kutya körülbelül fél éves korára lesz megbízhatóan szobatiszta. Gondolkodjon el azon is, hogy pelenkára akarja szoktatni, vagy ahhoz, hogy a szabadban végezze el a dolgát. Most már többnyire szép idő van, talán jobb megoldás, ha a kölyök rögtön azt tanulja meg, ahogy az a későbbikekben is lesz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem