Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Szilveszteri tudnivalók minden gazdinak

2014. december 30.

Szilveszteri tudnivalók minden gazdinak

Az év utolsó napja a legtöbb ember számára meghatározó. Villogó fényekkel és hangos zajokkal köszöntjük az újesztendőt, ám ettől kisállataink pánikba eshetnek és világgá szaladhatnak. Az elővigyázatosság ilyenkor még fontosabb, mint az év bármely más szakában.

A szilveszter éjszaka még az alapvetően nyugodt természetű, jól szocializált állatokat is megviseli. A szorongás, pánik mértékét többféleképpen is csökkenthetjük, például kiskori neveléssel és szoktatással, illetve a sokkoló tényezők eltompításával. Mindezek mellett a legfontosabb, hogy a petárdák és tűzijátékok forgatagában otthon maradjunk kedvencünkkel, hiszen a gazdi jelenléte a legmegnyugtatóbb minden négylábú számára. Ha ez nem megoldható, kapcsoljuk be a rádiót és készítsünk elő néhány finomságot a kisállatnak, legjobb, ha valamilyen játékba rejtve, mert így jobban elfoglalja magát. Koraestétől másnap reggelig engedjük be a házba a kint élő állatokat is, hogy a szökés kockázatát minimálisra csökkentsük.

Amennyiben kisállatunkon még nincs azonosításra alkalmas chip, nyakörv és címke, mindenképp szerezzük be, mert ha véletlenül elszökik az óévi forgatagban, könnyebben megtalálhatjuk.

http://www.fressnapf.hu/anione_fashion_kutyanyakorv_csontos_s/

Fontos, hogy valamilyen elérhetőségünket is feltüntessük kedvencünk nyakörvén, hogy a chip azonosítása nélkül is értesíthessenek bennünket a jó szándékú megtalálók. Ha ezzel megvagyunk, mérjük fel a lehetőségeinket: milyen adottságokkal rendelkezik otthonunk, mennyire tudjuk távol tartani a fény- és hanghatásokat?

Az épületen belül biztosítsuk az elbújás lehetőségét és semmiképp se kössük meg az állatot, nehogy megfojtsa magát. Amennyire tudunk, sötétítsünk be, használjuk a függönyöket és a redőnyöket, hogy a villogást minél jobban kiszűrjük. Ezzel valamelyest a hangot is tompíthatjuk, de ehhez az is kell, hogy minden nyílászárót becsukjunk.

Amikor a tűzijátékok zaja a legnagyobb, nekünk is meg kell őriznünk hidegvérünket. Ne próbáljuk nyugtatni az állatot, mert ezzel azt az illúziót keltjük, hogy odakint valami szörnyűség történik. Legjobb, ha úgy teszünk, mintha semmi különös nem zajlana, ezt viselkedésünkkel és hanghordozásunkkal egyaránt elősegíthetjük. Egyesek szerint a kellemes klasszikus zene vagy a jazz is segít megnyugtatni a pánikba esett négylábút.

Természetesen az állat fajtája is nagyban befolyásolja stressztűrő képességét. Ha tudjuk, hogy bundás barátunk rosszul viseli az ilyen helyzeteket, kikérhetjük állatorvosunk véleményét az esetleges gyógyszeres vagy gyógynövényekkel történő nyugtatási lehetőségekről, ám ezeket a megoldásokat csak orvosi kontrollal szabad bevetni.

Ha az éjfél körüli puffanások lecsengtek, és elcsendesedett az utca, jutalmazzuk meg kisállatunkat valami finomsággal és dicsérjük meg sok-sok simogatással!

http://www.fressnapf.hu/premiere_best_meat_jutalomfalat_kutyaknak_szinhus_csirke_kacsa_marha_nyul_4x250g/

Források: dogshome.com / arkanimals.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem