Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A szuka kutyám most fialt. 9 kutyus született,de csak egy maradt meg. (4.napja a kicsinek)
-az anya kutyának folyik a teje, kemény feszes a cicije. Arra az egy kis kutyára sok a tej? Kell valamit csinálnom? fejni esetleg? nem fog tejlázat kapni vagy gyulladást?
-a fialás után a szuka kutya nyüszít.remeg és van mikor kifeszül a nyaka és akkor kezd nyüszíteni ilyenkor oda megyek és masszírozom. ez izom görcsök?
-napi szinten 2szer kap kaját. mivel labrador-vizsla keverékről van szó, így bőséges adagokat kap, de folyton éhes. a vemhesség előtt napi 1szer étkezett. most ugye a fialás miatt növeltem meg a mennyiséget. de ahogy simogatom érzem a gerincét,amit eddig nem.kevés a kaja? és a tápot sem eszi,pedig eddig megette.
-a tej csordulás összefügg a sok kutyakaja mennyiségével??
-4 napos most a kicsi kutya, de 2napja éjszakánként sokat nyüszít. pedig a szuka nyalogatja a hasát és a fenekét,mivel arra gondoltam hogy jól lakta magát a kutyus és ürítenie kell. és amikor nyüszít a kicsi utána a szuka is … baj van a kiskutyával?
-mire kell oda figyelnem ilyenkor ?
Előre is köszönöm válaszát. Üdv, Vanda

2014.10.26

Állatorvos

Szerintem a szukát is és a kölyköt is vigye orvoshoz, vizsgálat nélkül ebben nem lehet segíteni. A görcsöket esetleg kalcium hiány is okozhatja. Tegyen a kutya ivóvízébe kalcium pezsgőtablettát és amint lehet vigye orvoshoz az állatot. Fejni csak annyit szabad az emlőkből, hogy megakadályozzuk a gyulladást, a túl sok fejés tovább fokozza a tejtermelést. A szakszerűtlen fejés is emlőgyulladást okoz, ezért jobb, ha az orvos megmutatja, hogy hogyan kell és hogy szükség van-e rá. Lehet, hogy jobb minőségű, szoptató szukáknak való tápot kellene adnia a kutyának. Az, hogy nem eszi meg a tápot betegségre is utalhat (esetleg maradhatott benne kiskutya). Az, hogy a szuka teje kicsordul nincsen összefüggésben azzal, hogy mennyit eszik. Az, hogy a kiskutya nyugtalan, jelenthet betegséget, de jelentheti azt is, hogy valami miatt nem tud jól szopni és nem lakik jól (pl.: túlságosan duzzadt, kemény emlők, esetleg emlőgyulladás). Meg kell figyelni, hogy a kiskutya hogyan szopik. Látják-e, hogy a kölyök hosszasan jóízűen szopik, majd magától, megnyugodva ereszti el az emlőt és utána nyugodtan pihen? Ha ez nincs így, akkor kutyatejpótló adagolására van szükség kiegészítésként. Létezik olyan betegség, aminek az a neve, hogy toxikus tej szindróma (általában a szuka méh vagy emlőgyulladása esetén), ilyenkor az anyaállat tejében vannak olyan anyagok, amelyek a kölykök minden előzmény nélküli pusztulását okozzák az első napokban. Ilyenkor a kölyköket mesterségesen kell felnevelni. Hideg időben a kölykök kihűlése is probléma lehet. Látható, hogy számos probléma lehet a háttérben, ne késlekedjen, vigye orvoshoz az állatokat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem