Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Állatorvos!
A 8hete szült mamacica 6 kiscicáját -már teljesen önellátóak voltak konzerv és ropievés terén- az elmúlt 2napban elvitték az új gazdik.Mára teljesen feldagadtak és forrók a cicijei,de még a füle is tüzel.Természetesen nyugtalan is,keresi a kicsiket.Mit tehetek,hogy enyhítsem a fizikai fájdalmát?Előre is köszönöm a válaszát! Herke Mariann

2012.06.05

Állatorvos
A leírás alapján a cicának emlőgyulladása van. Ez komoly fájdalommal és lázzal jár. Minél hamarabb vigye orvoshoz az állatot. Valószínűleg szükség lesz antibiotikumra, gyulladáscsökkentőre és fájdalomcsillapítóra. Az emberek számára gyártott fájdalomcsillapítók nem alkalmasak macskák kezelésére, egyes hatóanyagok az állat pusztulását is okozhatják. Amit otthon tehet az, hogy állott vizes borogatást tesz az emlőkre estére. Ne késlekedjen az orvos látogatásával, mert egy elhanyagolt emlőgyulladás során akár tályogok is képződhetnek, amelyeket már csak sebészi úton lehet kitisztítani és a gyógyulási idő is jelentősen megnövekszik.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem