Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Állatorvos!

Pár hete kérdeztem a tüsszögő cicámmal kapcsolatban, azóta a szeme is elkezdett könnyezni, kiderült hogy herpesz vírusa van, vagyis lényegében macskanáthás. Ami fura mert mikor hozzánk került is ez a betegsége volt , és akkor másféle tünetek voltak, ezért nem gondoltam rá. Úgy tudom a herpeszvírus elleni vakcina benne van az éves kombinált oltásban, amit mindig megkap, hogyan lehet hogy mégis megfertőződött? Egyedüli cica, benti. Az állatorvosunk azt mondta hogy hordozó volt születése óta ( ami valószínűleg igaz mert így vettük magunkhoz betegen 4 hónaposan) de ha azóta kapja az oltást az nem semlegesíti a vírust a szervezetében? Oltás ellenére is lehet hordozó? Ezek szerint mindig számítanunk kell ennek a betegségnek a kiújulására? Az állatorvos egyébként L-lysine kezelést írt fel, de mivel a szeme tiszta nem gennyes nem írt fel antibiotikumos szemcseppet, de azt olvastam hogy megelőzésre sem ártana csepegtetni. Mivel jön a karácsony szeretném megkérdezni mivel kezelhetném a cicám szemét esetleg van-e valami recept nélküli humán szemcsepp ami adható, mert csak ünnep után tudok visszamenni az állatorvoshoz.
Köszönöm.

2017.12.22

Állatorvos

A fertőzött cicák többsége egész életében vírushordozó marad és visszatérő légúti és szemtüneteket mutat. Sajnos ezen az oltás nem segít. Igen, mindig számítani kell a kiújulásra… A Corneregél jótékony hatású ilyen esetekben.

Vissza a kérdésekhez