Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktor!

5 éves oltott ivartalanított nőstény benti cicám az utóbbi 2-3 hétben rendszeresen tüsszög. Főleg mosakodás közben és után jönnek rá tüsszentő rohamok 3-4 tüsszögés egymás után, de néha csak úgy is. Napi szinten van ez pár nap kihagyás előfordul, de rendszeres. Előtte ilyen nem volt csak ritkán. Semmi más tünete nincs, nem szörcsög, nem köhög, a szeme nem váladékos, eleven, játékos, eszik. Az egyetlen dolog amit észrevettem hogy az utóbbi időben talán kicsit többet iszik. Nagytestű kissé túlsúlyos is, esetleg lehet diabéteszes? Bár annak a tüsszentéshez biztos nincs köze. Aknék szoktak lenni az állán, de az kicsi kora óta előfordul. Két hete volt féreghajtó cseppezve spot on készítménnyel de a tüsszögés előtte kezdődött.
Minek lehet ez a tünete a macskanáthán kívül mert az volt neki kiskorában és olyan tüneteket nem látok, és oltva is van ellene.
Orvoshoz vinni nagyon nehéz, csak altatásban lehet vizsgálni mert az ivartalanítása során műhiba történt ezért retteg az orvostól. Szeretném ezért előbb kikérni a tanácsát mit lehetne tenni. Köszönöm.

2017.12.07

Állatorvos

Ha a cica nem tüsszög minden nap, és nincs váladék az orrában, akkor biztosan nem fertőző eredetű a probléma. Nem került valami új, számára irritáló szag a bundájára, vagy a lakásba? A vízivás megnövekedését mindenképpen ki kellene vizsgálni…Hasznos lenne egy vérvizsgálat. Tudom, leírni könnyű. Kivitelezni a leírtak alapján nem lehet túl egyszerű . A megnövekedett vízfogyasztás hátterében többféle betegség is állhat (cukorbetegség, vesebetegség, májbetegség…)

Vissza a kérdésekhez