Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Doktor úr.
Máltai selyem kiskutyánk10-ik éves és a valószínűleg a lépcsőzés által való ízület kopás miatti fájdalom megszüntetésére való gyógyszerek érdekelnének. Jelenség alvás közbeni felébredéskor panaszosan nyüszít, hangos jelt ad!
Válaszát előre is köszönve: Feri

2017.08.26

Állatorvos

Vigye orvoshoz a kutyát. El kellene dönteni, hogy a fájdalom gerinc eredetű-e vagy valamelyik ízület fájdalmas. Számos gyógyszer létezik, többnyire nem szteroid gyulladáscsökkentőket használunk (Rimadyl, Carprox, Meloxidyl, Meloxicam, Norocarp, Rheumocam, Onsior…), ezeket kúraszerűen érdemes alkalmazni, de előfordul, hogy szünetek beiktatásával hosszútávú alkalmazás szükséges. Vannak esetek, amikor szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazása is szükséges. Erről igazán megalapozott véleményt csak a kezelő-vizsgáló állatorvos adhat. Fontos, hogy ne adjon a kutyának emberi fájdalomcsillapítókat, mert azok vérzést, fekélyt okozhatnak a gyomor és bélcsatornában.

Vissza a kérdésekhez