Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Doktor Úr! Van egy 5 éves mopsz kutyusunk. 3-4 hete lett egy folt a farok fölött majd a nyakán ami kb. 50 Ft nagyságu, a szőr kihullott, a széle barnára szineződött . Elvittük orvoshoz, de sajnos nem tudja mi ez. Ma reggelre megjelent egy ujabb folt. Kérem a segítségét.
Köszönöm.

2012.12.15

Állatorvos
Egy bőrelváltozásról akkor lehet egyértelműen megmondani, hogy mi okozza, ha bőrkaparék vizsgálatot végzünk belőle.Többféle oktanú bőrelváltozás is mutathat hasonló képet. A leírás alapján szerintem vagy allergiáról vagy gombás eredetű bőrelváltozásról van szó. Ha a bőrkaparék nem megoldható, akkor a következőket javaslom első körben:
- parazitaellenes csepp
-bűzmirigy kitisztítása
-Nizoral samponos fürdetés (emberi gyógyszertárban recept nélkül kapható). A sampont ne töményen tegye a kutyára, hanem tegye bele meleg vízbe és azzal fürdesse meg az állatot. Minden egyéb tekintetben úgy alkalmazza, ahogy a sampon használati utasítása rendelkezik.
- foltotat nyírja körbe, kenje őket higított Betadine oldattal és Canesten oldattal (patikában recept nélkül kaphatóak) naponta kétszer.
-Kezelje így a kutyát 2-3 hétig, ha javul.
Ha újabb foltok jelentkeznek, a régiek nem száradnak és szőrösödnek egy hét alatt, akkor haladéktalanul keressen fel egy bőrgyógyászatban jártas állatorvost. A krónikus bőrproblémák kezelése hosszadalmas és költséges, nem érdemes sokat várni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem