Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornő.
14 éves ivartalanított kandúr cicámnál tavaly veseelégtelenséget állapítottak meg. Máj értékei is elég rosszak voltak. Egy hétig hordtuk minden nap infúzióra. Utána gyógytápot kellett volna ennie, de csak a szárazat ette. Pár hónapja már azt sem eszi, viszont javult az étvágya és más száraz és nedves tápot eszik és hízott is. Végre úgy néz ki hogy elérte a régi normál súlyát. Most lenne esedékes neki az éves kombinált oltás, de félek hogy esetleg a veséjének vagy a májának esetleg ártana. A cicával kijárunk majdnem minden nap pórázzal sétálni, de más idegen macskákkal nem találkozik. Már a stronghold cseppeket is abbahagytuk tavaly, azóta nem cseppentettünk rá, mert azt is hosszú éveken át kapta.
Féltem nagyon a kombinált oltás hatásától.
Kérem írja meg hogy árthat-e a májának, veséjének az oltás vagy csak én gondolom hogy ártalmas lehet.
Köszönettel Szabóné

2017.07.13

Állatorvos

A kombinált oltás megviselheti az állatot. Ha kijár, akkor nem kell közvetlenül érintkeznie más macskákkal ahhoz, hogy betegséget kapjon, hiszen egyes kórokozók a környezetben is túlélnek…Beszéljen kezelő állatorvosával, hogy a környék járványtani helyzete és a macska oltási előzményei alapján indokoltnak tartja-e az évenként újraoltást.

Vissza a kérdésekhez