Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornő! Két lakásban tartott cicám van. 8 éves és 6 éves, ivartalanított kandúrok. Régebben ritkábban, de most szinte minden reggelre hányás nyomait találjuk. Nem ételmaradék, hanem habos lé formájában. Olyasmi mint embereknél talán a sav. Náluk mi lehet ez? Felváltva kapnak száraz, és nedves ételt is. Köszönöm válaszát.

2015.12.20

Állatorvos

Először mindenképpen adjanak a cicáknak szőrgombócoldó pasztát legalább 5 napon át. Ha elmúlik a hányás, akkor lehet, hogy a szőrgombócok okozták, amelyek összeálltak a gyomorban. Ha néhány napon belül nem oldódik meg ez a probléma, vagy egyéb tünetek is jelentkeznek, akkor haladéktalanul keressék fel állatorvosukat. Ki kellene deríteni, hogy melyik macska hány, ezért különítsék el őket éjszakára. Ismétlődő hányást sok  minden okozhat, például: lehet, hogy a cica megrágott egy olyan növényt, ami irritálja a gyomrát, lehet, hogy idegentestet nyelt le, de az is lehet, hogy gyomorgyulladással állunk szemben, vagy érzékeny az egyik tápra. Mindenképpen vizsgálatok szükségesek, hogy kiderüljön mi áll a tünetek hátterében. Az ismétlődő hányást mindig komolyan kell venni.

Vissza a kérdésekhez