Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornô. van egy 6 honapos kislány törpe nyuszim 6 hete lett ivartalanitva ha kiengedem állandoan bemegy az ágy alá és kapar azt nézi hová tud elbujni hogy kaparhasson aza kérdésem hogy mikor fogja ezt abbahagyni egyébként nagyon aranyos elôre is köszönöm.

2015.12.08

Állatorvos

A nyulak természetüknél fogva szeretnek ásni, hiszen ősük az üregi nyúl. Ha megnézzük, hogy mit művel egy nyuszi, ha van lehetősége ásni, akkor mindent megérthetünk, hogy mire vágyna akár a szobában is. Próbálkozzon azzal, hogy kialakít számára egy játszóteret, ahol alagutak, dobozok, rongyok, papírok vannak, amelyek között kedvére kotorászhat. Egyes viselkedések gyakoriságát valóban csökkenti az ivartalanítás, de ez nem minden esetben van így. Ha az állat állandóan, ismétlődően ugyanazt csinálja, akkor az sztereotíp viselkedésnek számít, és sokszor az ingerszegény környezet vagy a stressz okozza. Amikor kiengedi az állatot, akkor a játszótéren rejtsen el egypár finom falatot, hogy keresésre, kutatásra ösztönözze az állatot. Ha nem enyhülnek a panaszok, akkor beszéljen kezelő állatorvosával.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem