Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Doktornő! Van egy 5 éves mopsz kutyánk. Sajnos gond van a füleivel. Ugy érzem hogy megsüketült. Az utóbbi időben az egyik füle mintha folyna és kellemetlen a szaga. A fejét is sokat rázza. Nem nagyon engedi hogy kitöröljem. Már mutattam orvosnak, de ott is csak belenyultak és kitörölték. Mi a teendőm?

2015.06.22

Állatorvos

Keressen egy orvost, aki alaposan kitisztítja az állat füleit, megnézi, hogy van-e bennük idegentest (pl.: toklász), ellenőrzi a dobhártyák épségét. Hosszan fennálló problémánál hasznos lehet egy mikrobiológiai vizsgálat, melynek eredménye alapján a kórokozó és annak érzékenysége ismeretében célzott kezelésre nyílik lehetőség. Ha az orvos a mintavételt nem látja rögtön szükségesnek, akkor is el kell kezdeni a gyógykezelést fülcseppel (ami tartalmaz antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt és gombaellenes szert). Lehet, hogy szükség lesz szájon át adott antibiotikumra és gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszerre is. A kezelés alatt vissza kell vinni kontroll vizsgálatokra az állatot, hogy ellenőrizzék, hogy hogyan gyógyul és a váladékot is szakszerűen eltávolítsák. Ellenőrizni kell a bűzmirigyek állapotát is. Előfordulhat a kutyáknál is fülrühösség, ebben az esetben a paraziták tartanak fent állandó gyulladást. Ilyen esetben Advocate vagy Stronghold cseppek adagolása is szükséges a terápia részeként. Ha a probléma mindig visszatér, akkor felmerül az allergia gyanúja is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem