Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.. Doktornő!

4 éves nőstény benti cicámnak aknés lett az álla, először csak egy helyen, aztán több is kialakult. Állatorvos tanácsolta hogy Hydrogen peroxid oldattal kenegessem, de sajnos semmilyen gyógyszert nem enged magára kenni. A H.p. szagától menekül.
Közben az orvos azt is megemlítette hogy mivel a cica sosem volt letesztelve végezzük egy FIV/FELV tesztet. Nagyon megijedtem, lehet hogy a cicám halálos betegséget hordoz? Négy éve nem javasolták sosem hogy teszteljem le, pedig volt már macskanáthája, hasmenése kiskorában,és ivartalanítva is van. Utcáról mentett cica, a státusza ismeretlen. De az orvos mégsem javasolta sosem a tesztet. Ez eléggé megdöbbentett, hogy egy akné miatt kell tudomást szereznem hogy akár súlyos beteg is lehet. Tényleg előfordulhat hogy ilyen betegség lappang benne 4 éve?
Mostanában a viselkedése is megváltozott, barátságosabb lett, eddig eléggé magának való volt. Nem szerette a társaságot alvás közben, mostanában velem alszik. Ez is lehet esetleg betegség jele? Egyébként vidám, játékos, jól eszik, más tünete nincs az aknén kívül.
Aggódom a cicámért, ezért kérek másodvéleményt.

Köszönöm: egy aggódó gazdi

2016.01.31

Állatorvos

Én úgy gondolom, hogy nem az akne miatt javasolta az orvos a tesztet. Mentett cicáknál általában felmerül a tesztelés lehetősége, valószínűleg ezért említette meg az állatorvos, mint egy lehetőséget, ha tisztában akar lenni a cica esetleges rejtett betegségeivel, mert sajnos ilyen létezhet. Akkor merül fel komolyabban, hogy a cica hordozza az említett vírusok valamelyikét, ha állandóan visszatérő egészségügyi problémái vannak (pl.: lázas periódusok, fogínygyulladás, visszatérő hasmenés stb.). Beszéljen állatorvosával és tisztázzák a kérdést, hogy csak mint lehetőséget ajánlotta fel a vírusteszteket, vagy van olyan ok, amiért gyanakszik.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem