Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T Doktornő!
A spániel-tacskó keverék kutyám folyamatosan vakarózik,vettem neki bolhanyakörvet rendszeresen fürdetem!
Próbáljam ki a cseppeket vagy tud mást javasolni?

Köszönöm

2014.05.23

Állatorvos

Tisztázni kellene a vakarózás okát. Nem biztos, hogy bolhás a kutya. Vakarózást okozhat allergiás reakció is. Érzékeny lehet akár a nyakörv hatóanyagaira is vagy a samponra amit használ, de problémát okozhat számos más dolog is (virágporok, táplálék, textíliák, mikrogombák stb.). Meg kellene vizsgálni a kutya bőrét és ellenőrizni kellene a bűzmirigyeket. Ha felmerül az allergia gyanúja, akkor ha nagyon intenzív a vakarózás, lehet tüneti kezelést alkalmazni. Érdemes érzékeny állatoknak való tápot vásárolni (pl.: Select Gold Sensitiv tápok, PetBalance Medica táplálék allergia kezelésére, Hill’s z/d) és 4-8 héten át kizárólag ezt etetni. A kutya a diéta alatt nem kaphat semmi mást csak a tápot és vizet. Ha a tünetek enyhülnek vagy megszűnnek, akkor az érzékenységet valamelyik korábban fogyasztott táplálékösszetvő váltotta ki. Biztosan csak akkor lehet megmondani, hogy a kutya mire érzékeny, ha allergiatesztet csinálunk (vérvétel vagy bőrbe fecskendezett oldatok). Beszéljen állatorvosával és találják ki, hogy az Önök esetében milyen lépéseket kellene tenni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem