Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornő!

Az lenne a kérdésem hogy kizárólag bent tartott felnőtt ivartalanított macskát mennyi időnként muszáj féreghajtani? Nem volt fertőzött eddig. Advocate spot on készítménnyel kezelem, de sajnos nagyon fél a kezeléstől. A nagytestű macskáknak ajánlott adagnak csak a felét tudtam rácseppenteni. A cica 6-7 kiló közötti. Kérdezném hogy elég-e ez az adag, vagy cseppentsem rá a maradékot is később?
Milyen lehetőség van ilyen félős cicák kezelésére? Az állatorvostól még jobban fél, ketrecbe zárva lehet csak oltani. Amúgy barátságos, de ezek a dolgok megviselik. Köszönöm a választ.

2015.11.20

Állatorvos

Nincsen erre kifejezett szabály, de azért jó lenne legalább fél évente kezelni a cicát, ha kisgyerek van, akkor pedig 3-4 havonta, mivel a féregpetéket cipőtalpon is hazavihetjük. Másik megoldás, ha időnként parazitológiai vizsgálatot végeztet a bélsárból, és csak akkor kezeli, ha kell. Valójában ez lenne minden esetben a legjobb, de mivel egy vizsgálat drágább, mint egy tabletta, és a tabletta nem árt, ezért a gyakorlat a rutinszerű féreghajtás. Ha Advocate cseppet használ, akkor már nem is olyan jelentős a különbség a vizsgálat és a csepp ára között. A kezelésekhez sok türelemmel és jutalomfalattal lehet szoktatni a cicát. Megpróbálhatja, hogy tesz a kezére Feliway sprayt és úgy nyúl a cicához. Először ne is kezelje, csak szoktassa a szituációhoz és adogasson neki folyamatosan jutalomfalatokat. Nem szerencsés, ha nem került a cicára a teljes ampulla, de ha már hosszabb idő eltelt azóta, hogy rátette, akkor hagyja, ha csak néhány nap, akkor próbálja rátenni a maradékot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem