Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Doktornő/Doktor Úr! A Milbemax tabletta adagolásával, illetve az ismétlés gyakoriságával kapcsolatban kérdezném, hogy mikrofiláriás fertőzöttségnél a kutyusnak az ismétlő Milbemaxot milyen időközönként kell beadni? 6 és fél éves keverék (golden retriever-német juhász)kutyusunknál egy rutin vérvizsgálat mutatta ki a fertőzöttséget, mi a kutyán szemmel látható tünetet nem észleltünk. Jókedvű, élénk, játékos, étvágyával semmi gond, stb. Múlt héten kapott 1 Milbemaxot, az állatpatikában az ismétlésre vonatkozó kérdésünkre azt mondták, hogy 4 hónapon át, havi 1 alkalommal kell adni az ismétlő adagokat, a gyógyszer használati utasitásán viszont az van, hogy 4 héten át, heti 1 alkalommal kell adagolni.Kérdésem, hogy járunk el helyesen? Ezen kívül vettünk Strongholdot is, de gondolom, ezt majd csak akkor kellene rácseppenteni a kutyusra, ha megkapta a Milbemaxból ezt a 4 alkalmas ismétlést, ugye? Ettől függetlenül célszerű esetleg évente elvégeztetni egy vérvizsgálatot is? Válaszukat megköszönve, üdvözlettel: Kiss Judit

2013.07.22

Állatorvos
A Stronghold és a Milbemax adható együtt, ha nem lépik túl az ajánlott dózist. Mindkét készítményre igaz, hogy óvatosan kell alkalmazni, ha nagymértékű mikrofiláriás fertőzöttség van, mert az elpusztuló lárvák toxikus tüneteket okoznak. A Milbemax tablettát havonta egy alkalommal kell adni. Kérdezze meg kezelő állatorvosát, hogy az Önök esetében indokoltnak tartja-e a két készítmény együttes alkalmazását.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem