Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Doktornő!Kaptam egy yorkit 10 hetes lesz és így napi hány jutalomfalatot adhatok neki???

2015.06.26

Állatorvos

A kutya nagyon kistestű és nagyon fiatal. Az ő gyomra könnyen megtelik és a jutalomfalatok nem teljesértékű táplálékok, amelyek az optimális fejlődéséhez szükségesek. Adjon a kölyöknek prémium, a korának és méretének megfelelő tápot, emellett amikor tanítgatja adhat neki nagyon apró jutalomfalatokat, például icipici trappista sajt darabokat. A lényeg az, hogy a kölyök etetési időben jó étvággyal megegye, amire a szervezetének szüksége van és ne telítődjön mással. A jutalomfalatnál nem a mennyiség számít, hanem maga a jutalom. Ha kölyköknek való jutalomfalatot vásárol, akkor azt törje apró darabokra és úgy jutalmazzon.

Nem lehet darabra pontosan meghatározni, hogy mennyi jutalmat kaphat, ha az észleli, hogy a kölyök nem eszik rendesen, akkor vegyen vissza a mennyiségből. Tényleg csak olyankor adjon jutalmat, ha tanítja, vagy valamit nagyon jól csinált és azt meg akarja erősíteni. Az egész napos etetgetés káros.

Vissza a kérdésekhez