Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornő!

Pár napja már feltettem a kérdésemet de sajnos nem került fel az oldalra. 4 éves cicámnak az álla alatt több helyen is fekete pöttyöket fedeztem fel a szőrében, és sebes valamint foltos szőrhiány is kialakult azon a részen. Olvastam hogy lehet ez szőrtüszőgyulladás, vagy esetleg atka is. Féreghajtáson novemberben átesett. Sajnos nem hagy semmilyen gyógyszert rákenni a sebre, mit tanácsolna?

Köszönettel: Krisztina

2016.01.15

Állatorvos

Erre a kérdésre válaszoltam, nem tudom, hogy mi lehetett a hiba. Korábban nem említette, hogy a cica nem hagyja kezelni a területet, mert úgy elég nehéz bármit is csinálni…Az ilyen jellegű elváltozást valóban okozhatja atka is, illetve bakteriális és gombás fertőzés, esetleg allergia is lehet a háttérben, de ezt csak bőrkaparék vizsgálat igazolhatja. Leggyakrabban a macska acne okoz hasonló tüneteket. Mindenképpen hasznos, ha rátesz a cicára egy atkák ellen is hatékony cseppet (pl.: Advocate). Helyi kezelés nélkül a terület nehezen gyógyul….Segítenek ilyenkor: A faggyútermelést csökkentő samponok, patikában vásárolhat Hyperol tablettát, amelynek 3%-os oldatával napi két alkalommal alaposan le kellene tisztítani a területet (ez megfontolandó akkor, ha a macska kapálózik, mert az nagyon nem szerencsés, ha ez az oldat a szembe kerül). Ha nem biztos benne, hogy meg tudja akadályozni a szembekerülést, akkor inkább hígított Betadine oldatot kellene használni. Nagyon fontos a terület lenyírása is. A leírása alapján a cica álla gyulladt is, ilyenkor még antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt és gombaellenes szert is tartalmazó készítményekkel lehet kenni a területet. Ha ez teljesen reménytelen, akkor vigye orvoshoz az állatot, aki kicsit bebódítja, majd lenyírja a szőrt és ha szükségét látja, akkor hosszabb hatású antibiotikum és gyulladáscsökkentő injekciót ad. Szerencsés, ha bőrkaparék mintát is vesznek, mert úgy kiderül, hogy milyen kórokozó áll a háttérben és annak érzékenysége is, így célzott kezelésre nyílik lehetőség.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem