Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Doktornő/Úr ! Találtam egy kb. 4 hetes sünit. A fej bal oldalán megsérült a szem mögötti területen, a bal szeme is erősen gyulladt lepedékes ami a szemnyitást is lehetetlenné tette. Octeniseptel fertőtlenítettem le, és fertőtlenítővel nedvesített fülpucoloval tisztítottam le a pörköt. Sajnos ismételten váladékozik és mintha gennyes lenne ez a váladék. Mivel lehet kezelni ez a kis állatot. Szerencsére jól eszik már. A szemápolást is jól tűri!
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel Dr Budai Zsolt

2013.07.25

Állatorvos
A seb körül le kellene nyírni a szőrt. a területet naponta több alkalommal érdemes fertőtleníteni. Használhat hígított Betadine- oldatot bőséges mennyiségben nem baj, ha a szembe kerül. Valószínűleg antibiotikumra is szükség van a seb kezeléséhez. Érdemes szemcseppet vagy szemkenőcsöt használni mind a szembe, mind pedig a sérült területre. Az emberi készítmények közül használható: Ciloxan, Tobrex, Tobradex, Brulamycin, Garasone. Ha nincs néhány napon belül javulás, akkor vigye állatorvoshoz a kis jószágot,mert akkor lehet, hogy injekcióra is szüksége van (antibiotikum).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem