Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.DR-nő !

Érdeklődni szeretnék hogy a 4 hónapos yorki kiskutyám egyszer az alomba pisil kakál aztán meg néha össze vissza.
Amíg pelenkáztunk addig az alomba kakilt és a pelenkára pisilt aztán már csak az alomba most meg össze vissza.
mikor jó helyre teszi mindig megdicsérem ha rossz helyre leszidom.
Játszani is csak ugy játszik velem hogy össze vissza harapja a kezem.
Már teljesen tanácstalan vagyok hogy mit tegyek.
Kérem ha tud megoldást mit tegyek megköszönném.
Üdv.Mária

2015.10.22

Állatorvos

Egy 4 hónapos kiskutya még sok esetben nem szobatiszta. A szobatisztaságra szoktatásban a legfontosabb a türelem és a ráfordított idő. Ha megfigyelik azt, hogy mikor ürít (evés után, alvás után, játék után stb.) és akkor figyelnek és irányítják, hogy hová pisiljen, majd jutalmaznak, akkor hamarabb megy a dolog. Az össze-vissza pisilés sokszor azért van, mert már mindenhol érzi a szagot. Nagyon alaposan fel kell takarítani, lehetőleg klórmentes tisztítószerrel. A harapdálás természetes, de le kell állítani. Ha harapdál, szóljon rá határozottan és hagyja abba játékot. Ha ez nem elég, akkor tegye arrébb. Ha továbbra is harapdál, akkor kis időre zárja át egy másik helyiségbe. Következetesen soha ne játsszon vele, ha harapdál. Hamar rájön majd, hogy ha játszani szeretne másképpen kell az tennie. Nagyon hasznos lenne egy kutyaiskola kölyökcsoportjához csatlakozni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem