EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Dr.nő!
Költözni fogunk es az a kérdésem,h.a cicát,hogyan kell új helyhez szoktatni.
A kutyus milyen hamar szokja meg az új környezetét?
Tudom,h.ő inkább gazdifüggő,de a macska meg a helyhez kötődik.
7 év után költözünk,azóta velünk élnek.
Köszönettel:
Andrásné Katus Andrea

2018.03.14

Állatorvos

Valóban a cicának nehezebb. Az a fontos, hogy ha kertes házba költöznek, akkor legalább 3-4 hétig ne engedjék ki. Sokat segít, ha a megszokott tárgyai veszik körül és a napi rutin sem változik. Vásárolhatnak Feliway párologtatót az elő időszakra. Ha a cica nagyon meg van zavarodva, akkor átmenetileg használhatnak természetes alapú nyugtatókat (pl.: Calmex, KalmAid). A kutyák többsége legtöbbször már attól otthon érzi magát, ha a gazdival lehet. Természetesen a kutyák között is vannak érzékenyebb egyedek, amelyeket jobban megvisel a költözés. Ha szükséges, számukra is léteznek nyugtató hatású feromonos készítmények (Adaptil) és szájon át alkalmazható nyugtatók (Calmex, KalmAid).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem