Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Dr nő/úr!
Ivartalanított kandúr cicámnak aki 12 éves elmúlt a jobb füle alatt a nyakán egy” tályog” keletkezett.Voltam orvosnál vele,a semmire kiadtam egy vödör pénzt de semmi javulás!!!Antibiotikumot kapott inj.+ tablettát+ fülcseppet+ Betadin oldat stb.A nyílt tályog amit kora miatt nem operál meg a doktor( nem biztos hogy túlélné az altatást) kemény peremmel rendelkezik és nől.Időnként belekap szegény,én a kútfejemből kiötölve HYPEROL oldattal ” kipezsgetem” fertőtlenítés gyanánt.Remélem még jó darabig velünk lesz,de jó lenne tudni hogy mit lehetne még kipróbálni annak érdekében hogy javuljon,de legalább ne romoljon ez az állapot?Válaszát előre is köszönöm:”háromcica”

2015.07.10

Állatorvos

Mivel én nem láttam a cicát, nehéz helyzetben vagyok, csak azt írhatom le, ami nekem ez alapján sajnos eszembe jut. Idős cica, nem gyógyuló, növekvő, gennyesedő szövetszaporulata sajnos sok esetben daganat. Biztosat persze csak szövettani vizsgálattal lehetne mondani. Ha tenni akarnak valamit, akkor szerintem az első az lenne, hogy felmérjék, hogy a cica milyen belgyógyászati állapotban van (vérvétel, hasi ultrahang, szív vizsgálata). Ha ezek alapján a cica operálható, akkor el kellene távolítani a szövetszaporulatot és szövettani vizsgálatra küldeni azt. Természetesen megvan annak a kockázata, hogy amennyiben daganatról van szó, az kiújul. Mérlegeljék az orvossal a döntést mind érzelmi, mind pedig sajnos anyagi szempontok alapján is. Ma Magyarországon az állatorvosi onkológia területén egyik legkomplexebb szolgáltatást nyújtó rendelő az Állatorvosi Hematológiai és Onkológiai Központ, ha őket felkeresi, akkor biztosan komplex képet kap a cica állapotáról és megalapozottan tud dönteni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem